Jump to content

Grants:IdeaLab/Inspire/FAQ/nl

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Grants:IdeaLab/Inspire/FAQ and the translation is 100% complete.
Inspireer

Over Inspire campagnes

Wat is een Inspire-campagne? Waarom voert u ze uit?

Als onderdeel van IdeaLab zijn Inspire-campagnes evenementen van een maand waarin we ideeën aanmoedigen rond een specifiek thema dat relevant is voor Wikimedia-projecten. Het doel is om ideeën die door deelnemers zijn ontwikkeld en die zich op dat thema richten te promoten en te verheffen en om te zetten in actie. Een manier om dit te doen is door gebruik te maken van de subsidieprogramma's die de Wikimedia Foundation aanbiedt. Deze gedefinieerde ideeën kunnen ook worden teruggebracht naar lokale projecten voor discussie, verbetering en consensus opbouw en uitvoering. IdeaLab en deze campagnes zijn een goede kans voor anderen om uw ideeën te beoordelen, om uw interesses en zorgen te uiten in de ideeën van anderen, teams te bouwen en ideeën te herzien als dat nodig is.

Kan een idee direct worden geïmplementeerd door middel van discussie op de ideeënpagina?

Het hangt af van het idee. Een idee kan niet direct worden geïmplementeerd als het een verandering van het beleid of de richtlijnen van een Wikimedia-project voorstelt, of als er behoefte is aan financiering. Om een idee te implementeren, moet het meestal naar een geschikte plaats in uw lokale Wikimedia-projectgemeenschap worden gebracht, zoals de Kroeg op de Engelse Wikipedia of het Café op de Spaanse Wikipedia.

Krijgen subsidievoorstellen met betrekking tot deze campagne de voorkeur tijdens de beoordeling?

Nee. Ideeën die via de Inspire-campagne worden ingebracht, worden ingediend via dezelfde subsidiekanalen als alle andere voorstellen. Ze zullen worden beoordeeld aan de hand van dezelfde criteria als voorstellen die geen verband houden met deze Inspire-campagne.