Jump to content

Grants:Risk assessment during COVID-19/nl

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Grants:Risk assessment during COVID-19 and the translation is 100% complete.


As of March 2022, COVID-19 guidelines are no longer required. For more information, read the Diff post on the removal of the COVID-19 travel policy.


Ons nieuwe COVID-19 Risicobeoordeling protocol voor persoonlijke bijeenkomsten is ontworpen om gevoelig te zijn voor de voortdurend veranderende omstandigheden rond deze pandemie, en potentiële begunstigden en leden van de gemeenschap in staat te stellen naar hun eigen vermogen te beoordelen om veilig evenementen en activiteiten te organiseren. Met dit protocol kunnen we een consistente analyse maken van risico's en beleidsregels voor persoonlijke evenementen, inclusief richtlijnen en suggesties voor mitigatie voor alle affiliaties, verenigingen en gebruikersgroepen.

 • Stap 1
  • Bekijk eerst deze lijst met evenementen die vallen onder de geschiktheidscriteria en huidige beperkingen van de Foundation, om er zeker van te zijn dat uw evenement binnen het bereik van de huidige beperkingen valt.
 • Stap 2
  • Zal uw evenement groter zijn dan 10 mensen? Als er maar tien personen of minder zijn (inclusief het organisatorenteam), vragen wij u om de lokale gezondheidsrichtlijnen voor uw regio of land te volgen. Ga dan voor een subsidie voor uw evenement is of ga verder als het een jaarplansubsidie (APG) is. Als uw evenement groter is dan 10 personen, ga dan naar de volgende stap.
   Demonstratie van het hulpmiddel risicoconsultatie voor COVID-19
 • Stap 3
  • Gebruik voor evenementen met meer dan 10 personen het hulpmiddel risicobeoordeling (Google Doc - let op, het document is bijgewerkt in november 2020) om de potentiële risico's voor uw evenement te evalueren. MAAK EEN KOPIE van deze spreadsheet voor eigen gebruik. Bewerk het openbare document niet! Het eerste tabblad bevat instructies voor het voltooien van het hulpmiddel. Zodra u het heeft voltooid, heeft u een totale risicoscore, een getal dat uw algehele risiconiveau bepaalt, en een controlepercentage, een cijfer dat beoordeelt of er aanvullende voorzorgsmaatregelen zijn die u moet nemen. Samen vormen deze uw totale risicoscore, te vinden op het laatste tabblad. Voor hulp bij het doorlopen hiervan, verwijzen wij u naar deze video.
 • Stap 4
  • Ga naar de Matrix Results Framework en identificeer de kleurcode die overeenkomt met uw totale risicoscore. De kleurcode bevat richtlijnen om u te adviseren of de bijeenkomst moet doorgaan of niet. Volg de juiste instructies voor APG- of niet-APG-begunstigden.
  • Van hieruit kunt u een subsidieaanvraag indienen. Wanneer u uw voorstel indient bij het relevante programma (Snel, Conferentie, Project of WikiCite) wordt u gevraagd om uw exemplaar van het hulpmiddel risicobeoordeling bij te voegen. Uw voorstel wordt in overweging genomen volgens de geschiktheidscriteria van het programma. Elk programma heeft verschillende deadlines voor indiening - neem contact op met de relevante programmamedewerker voor meer informatie.
 • Stap 5
  • Als uw bijeenkomst of activiteit is goedgekeurd, bekijk dan de Checklist van bijeenkomsten (Google Doc-versie) voor persoonlijke evenementen. Dit omvat de nodige voorzorgsmaatregelen die moeten worden genomen bij het hosten.
 • Stap 6: Enquête hulpmiddel Risicobeoordeling - Uw feedback is welkom!
  • Vul na het gebruik van het hulpmiddel deze enquête in met betrekking tot uw ervaring met het gebruik van Risicobeoordeling bij de voorbereiding van uw evenement en aanvraag. Als u het hulpmiddel niet heeft gebruikt, sla dit gedeelte dan over. We hebben geprobeerd een proces te creëren dat toepasbaar is in alle regio's en gemeenschappen; Uw suggesties, zorgen en inzichten over de unieke uitdagingen waarmee u te maken kreeg tijdens het gebruik van dit protocol worden zeer op prijs gesteld. U kunt dit ook doen op de overlegpagina, of per e-mail naar het evenemententeam van eventsteam(_AT_)wikimedia.org.

Als u nog vragen heeft, raadpleeg dan onze veelgestelde vragen (FAQ). U kunt ook verwijzen naar onze eerste aankondiging.

Uw feedback is welkom! Wij hebben geprobeerd een proces te creëren dat op alle regio's en gemeenschappen van toepassing zal zijn; uw suggesties, zorgen en unieke uitdagingen die u in het gebruik van dit protocol ondervindt, zullen gewaardeerd worden. Dit kunt u doen op de besprekingspagina of per e-mail naar het team Event op eventsteam(_AT_)wikimedia.org