Licensing update/Vote-header/ca

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Translators: When updating the vote header, please also update its status at Licensing update/Header tracking so the updated content will be properly copied to the vote server.
El Consell d'Administració de la Fundació Wikimedia convida la comunitat de Wikimedia a votar aquesta proposta de llicència pel material de Wikimedia per a que estigui disponible sota la llicència Reconeixement-Compartir amb la mateixa llicència de Creative Commons (CC-BY-SA), alhora mantenint una llicència dual amb la GNU Llicència de Documentació Lliure de GNU (GFDL). El Consell ha avaluat possibles opcions de llicència pel material de Wikimedia, i creu que aquesta proposta és la millor via disponible per aconseguir el nostre objectiu col·lectiu de recollir, desenvolupar i difondre material educatiu, i fer-lo disponible per tothom a tot arreu, de franc i per sempre.

Específicament, la proposta de la Fundació Wikimedia és esmenar els termes de llicència d'ús i de drets d'autor de tots els projectes de la manera següent:

  1. fer que tot el contingut actualment distribuït sota la Llicència de Documentació Lliure GNU (amb la clàusula de «versió posterior») addicionalment estigui disponible sota CC-BY-SA 3.0, tal com es permet explícitament en l'última versió de la GFDL;
  2. exigir la continuació d'aquesta doble llicència en les noves edicions de la comunitat, però permetre que continguts de terceres parts estiguin només sota CC-BY-SA;
  3. informar als usuaris que el contingut que inclogui informació importada només-CC-BY-SA no es pot utilitzar sota la GFDL.

En concordança amb les normes i pràctiques establertes, i en concordança amb el model de llicència CC-BY-SA, als autors i editors se'ls requerirà que consentin l'acreditació pels usuaris; com a mínim mitjançant un hiperenllaç o URL a l'article on estan contribuint.

Per als detalls i el llenguatge específic de la proposta, vegeu Licensing Update.

Si us plau vegeu les preguntes i respostes per a una visió de conjunt més completa.

El Consell d'Administració prendrà una decisió final sobre aquesta proposta després de considerar els resultats d'aquesta votació. Per a implementar aquest canvi es necessita que un mínim del 50% dels votants hi donin suport. Si menys del 50% donen suport al canvi, el Consell considerarà opcions alternatives que es seguiran consultant a la comunitat.