Jump to content

Carta del Moviment/Comitè

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Movement Charter/Committee and the translation is 100% complete.

El Comitè de la Carta del Moviment és un òrgan proposat, amb representació de tres grups d'interès, que seria una concepció més petita i més centrada del Consell Global Provisional, encarregat únicament de redactar la Carta del Moviment.

La idea és fer les coses relativament ràpides, en passos més petits i més digeribles. Per tant, no s'assemblaria gaire al futur Consell Global, que tindria un major abast, poder i nombre de membres.

Tres grups d'interès

Els tres grups d'interès són claus i poden tenir diferents mètodes de representació adequats:

  • membres triats per tots els afiliats
    • mètode: es podria fer mitjançant un debat consensuat a les llistes de correu (all-affiliates) i videoconferències (SWAN), en lloc d'una elecció formal del tipus ASBS
  • membres elegits directament per la comunitat a Meta
    • mètode: podria ser directament a Meta mitjançant plantilles electorals com les de steward, en lloc d'utilitzar l'eina SecurePoll
  • membres designats per la Fundació Wikimedia
    • mètode: el que sigui adequat per a la WMF, els membres escollits podrien ser de la junta, treballadors o altres

Ratificació i preguntes obertes

La proposta nominal és per a un comitè 7-7-7 que s'escollirà el maig, però els termes i la distribució haurien de ser flexibles i ser objecte de converses posteriors.

Després d’un o dos mesos de redacció col·laborativa, el text serà enviat a la comunitat de Meta per a la seva adequada ratificació (i esmena) dels diversos articles.