Jump to content

Movement Multilingual Termbase/nl

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Movement Multilingual Termbase and the translation is 100% complete.
Engels Vertaling Onderwerp Definities en toelichtingen
ad-free reclamevrij (Engels: ad-free) Fondsenwerving
Awkward ongemakkelijk (Engels: Awkward) Fondsenwerving
Chapters Verenigingen (Engels: Chapters) Wikimedia-verenigingen zijn onafhankelijke organisaties die zijn opgericht om de Wikimedia-projecten in een bepaalde geografische regio (in de meeste gevallen een land) te ondersteunen en te promoten.
Communities Gemeenschappen (Engels: Communities) Gemeenschappen verwijst naar de deelnemers aan verschillende Wikimedia-projecten.
Community Gemeenschap (Engels: Community) Gemeenschap verwijst niet alleen naar gemeenschappen die bijdragen aan inhoud, maar eerder naar alle leden van onze beweging, lezers, donateurs, redacteuren. Aangrenzende woorden die kunnen helpen bij de vertaling: redacteuren, donateurs en lezers; de mensen die Wikipedia elke dag werkelijkheid maken.
Contributors Bijdragers (Engels: Contributors) Fondsenwerving
Donation Donatie (Engels: Donation) Fondsenwerving
Donor Donateur (Engels: Donor) Fondsenwerving Een persoon die vrijwillig geld doneert. Gebruik een genderneutrale omschrijving.
Donor Relations Team Het team van Donor Relations (Engels: Donor Relations Team) Fondsenwerving
Editors Redacteuren (Engels: Editors)
Endowment Talent (Engels: Endowment) Fondsenwerving Alleen voor fondsenwerving. Lees dit gedeelte in het Engels als u het juridisch bekijkt, de Engelse tekst is leidend.

Een schenking is een (meestal) permanent fonds dat wordt gebruikt om een organisatie of een doel voor altijd te ondersteunen, dat wil zeggen voor een lange periode met een ongedefinieerd einde. Organisaties met schenkingen investeren de schenkingsfondsen meestal in financiële holdings en besteden of gebruiken vervolgens de rente- of beleggingsinkomsten die elk jaar worden geproduceerd. Hierdoor kan de schenking voor een lange periode financiële ondersteuning bieden.

Free knowledge Vrije kennis (Engels: Free knowledge) Kennis die vrij te gebruiken en te delen is zonder wettelijke, sociale of technologische beperkingen. Aangrenzende woorden die kunnen helpen bij de vertaling: kennis die voor iedereen vrij toegankelijk is; kennis die vrij is van auteursrechtelijke beperkingen; kennis voor iedereen; kennis die u vrij kunt lezen, creëren en delen.
Humbly Nederig (Engels: Humbly) Fondsenwerving
Impartial Objectief (Engels: Impartial) Fondsenwerving
Inclusion Inclusie (Engels: Inclusion) Het verminderen van uitsluiting en discriminatie (bijvoorbeeld met betrekking tot leeftijd, sociale klasse, etniciteit, religie, geslacht, seksuele geaardheid, enz.) door zowel individuen als groepen door het wijzigen van instellingen, beleid, culturen en structuren om de juiste voorwaarden te creëren voor het ontstaan van diversiteit.
Independent Onafhankelijk (Engels: Independent) Fondsenwerving
Integrity Integriteit (Engels: Integrity) Fondsenwerving
Knowledge equity Kennisgelijkheid (Engels: Knowledge equity) Onderzoeken hoe en of sommige gemeenschappen mogelijk zijn uitgesloten van kennisproductie als gevolg van onevenwichtige machtsstructuren en hoe we actief ondervertegenwoordigde gemeenschappen, kennis en geschiedenis in onze projecten kunnen inbrengen. Aangrenzende woorden die kunnen helpen bij de vertaling: creëer een wereld met meer gelijke toegang tot kennis overal, waardoor de toegang tot Wikipedia vrij en eerlijk blijft.
Knowledge integrity Kennisintegriteit (Engels: Knowledge integrity) Het proces dat ervoor zorgt dat inhoud op Wikipedia vertrouwd, neutraal en verifieerbaar is. Vrijwillige redacteuren debatteren, factchecken en bespreken artikelen, waarbij ze onderweg hulpmiddelen gebruiken om ervoor te zorgen dat informatie op Wikipedia neutraal en betrouwbaar is. Aangrenzende woorden die kunnen helpen bij de vertaling: neutraliteit, op feiten gebaseerd, onbevooroordeeld.
Mission Missie (Engels: Mission)
Movement Beweging (Engels: Movement)
Neutrality Neutraal (Engels: Neutrality)
Non-Profit Non-profit (Engels: Non-Profit)
Open internet Open internet (Engels: Open internet) een die gratis en beschikbaar is voor iedereen zonder beperkingen van internetproviders. Aangrenzende woorden die kunnen helpen bij de vertaling: gratis internet, collaboratief internet, internet voor iedereen.
Our readers Onze lezers (Engels: Our readers) Fondsenwerving Lezers van Wikipedia; gebruik genderneutrale termen. Niet vertalen als "gebruikers".
Please don’t scroll away Scroll a.u.b. niet weg (Engels: Please don’t scroll away) Fondsenwerving
Rare donors Zeldzame donateurs (Engels: Rare donors) Fondsenwerving
Reader Lezer (Engels: Reader) Lezer van Wikipedia; gebruik genderneutrale termen.
The Wikimedia Foundation De Wikimedia Foundation (Engels: The Wikimedia Foundation) "Wikimedia Foundation" moet om juridische redenen niet worden vertaald.
they simply look the other way zij kijken gewoon de andere kant op (Engels: they simply look the other way) Fondsenwerving Als deze uitdrukking niet in een andere taal wordt vertaald, zijn alternatieven: "ze blijven gewoon lezen", "ze negeren deze boodschap gewoon".
Thriving Gedijen (Engels: Thriving) Fondsenwerving
To donate Om te doneren (Engels: To donate) Fondsenwerving Om vrijwillig geld te geven
Unsubscribe Afmelden (Engels: Unsubscribe) Fondsenwerving Afmelden voor e-maillijst (niet voor terugkerende / maandelijkse donatie).
Volunteers Vrijwilligers (Engels: Volunteers) Wikimedia's vrije kennisprojecten, zoals Wikipedia, Wikimedia Commons en Wikidata, worden gemaakt en onderhouden door vrijwilligers van over de hele wereld. Meer dan 250.000 mensen voegen inhoud toe aan Wikimedia-projecten en bewerken deze op basis van principes van neutraliteit en betrouwbare bronnen.

Woorden die kunnen helpen bij de vertaling: vrijwillige redacteuren, vrijwillige bijdragers, kennismakers, gewone mensen zoals u en ik, de mensen die kennis creëren voor ons allemaal, redacteursgemeenschappen. Gebruik genderneutrale begrippen.

Wikimedia Endowment Wikimedia Endowment (Engels: Wikimedia Endowment) Fondsenwerving Zet dit om juridische redenen in het Engels in de fondsenwervingstekst. Het doel van de 'Wikimedia Endowment' is om op te treden als een permanent bewaarfonds om inkomsten te genereren om de activiteiten en activiteiten van de Wikimedia-projecten voor altijd te ondersteunen. Dit betekent dat de 'Wikimedia Endowment' geen van de donaties die het ontvangt, uitgeeft; het belegt ze en slechts een deel van de beleggingsinkomsten wordt uitgegeven. Andere manier om het te beschrijven: Wikipedia's langetermijnveiligheidsfonds, dat Wikipedia beschermt voor toekomstige generaties.
Wikipedia Wikipedia (Engels: Wikipedia) Make sure “Wikipedia” is spelled correctly in the language of your expertise. Double-check Wikipedia in this language to be certain.