Estratègia del Moviment/Iniciatives/Finançar comunitats infrarepresentades

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Movement Strategy/Initiatives/Funding for Underrepresented Communities and the translation is 100% complete.

Finançar comunitats infrarepresentades

Per tal d'augmentar la sostenibilitat del nostre moviment, el finançament s'hauria d'assignar específicament a comunitats infrarepresentades. Això inclou aspectes com contractar personal i cobrir altres activitats que no estan directament relacionades amb l'edició de wikis. Aquest finançament no hauria de seguir unes directrius que es basen en les necessitats dels països desenvolupats: en canvi, hauria de respondre a una avaluació de les necessitats que s'orienti a les comunitats infrarepresentades.

Dedicar una quantitat significativament més gran de finançament del Moviment per donar suport a les comunitats i grups emergents i marginats en funció de les seves necessitats, inclòs el reemborsament de la plantilla, els costos operatius i altres activitats no directament relacionades amb l'addició, cura o edició de contingut.

Participa-hi

Discussió

Uniu-vos o inicieu una discussió a Meta o a l'espai "Augmentar la sostenibilitat del moviment" del Fòrum de l'Estratègia del Moviment .

Crea

Sol·liciteu una beca per a la implementació de l'Estratègia del Moviment per crear un projecte que faci avançar aquesta iniciativa.

Demana ajuda

Si necessiteu ajuda per participar-hi, no dubteu a posar-vos en contacte directament amb membres de l'equip d'Estratègia i Governança del Moviment. Estan aquí per ajudar-vos!

Podeu escriure a l'equip en qualsevol dels 19 idiomes (llistats a la pàgina de l'equip), tot escrivint un correu electrònic a: strategy2030@wikimedia.org

Initiative Project Stakeholder type Project lead Geography of the project Implementation Phase
2. Funding for underrepresented communities Overall Initiative Coordination
2. Funding for underrepresented communities Grants Strategy Relaunch WMF Community Resources

Movement Strategy & Governance

Global Execution & Implementation
2. Funding for underrepresented communities Regional Grant Committees WMF Community Resources

Movement Strategy & Governance

Global Execution & Implementation
2. Funding for underrepresented communities Movement Strategy Implementation Grants (MSIG) WMF Movement Strategy & Governance Global Execution & Implementation