Jump to content

Estratègia del Moviment/Iniciatives/Pla de desenvolupament del lideratge

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Movement Strategy/Initiatives/Leadership Development Plan and the translation is 100% complete.

Aproximació global per al desenvolupament d'habilitats locals

Per tal d'invertir en el desenvolupament d'habilitats i lideratge, necessitem un pla de desenvolupament de lideratge coordinat. Tot i que el terme "lideratge" es pot interpretar de manera diferent i de vegades negativament, les funcions de lideratge són essencials per a qualsevol moviment, i n'hi ha moltes a les organitzacions, comitès, juntes, etc. de Wikimedia. Aquesta iniciativa tracta de construir un procés establert per documentar-les i formar més persones per ocupar aquests papers. Això ajudarà a renovar els líders, evitar l'esgotament, augmentar la diversitat i, sobretot, ajudar els líders a donar suport a les seves comunitats en el context, tot donant-los la molt necessària subsidiarietat. Aquest procés també implicaria buscar nous líders potencials i oferir-los formació a nivell local i regional (per exemple: a través dels hubs).

Actualment hi ha un comitè actiu anomenat Grup de Treball de Desenvolupament de Lideratge, que està estretament relacionat amb aquesta iniciativa.

Crear un pla de desenvolupament de lideratge sistemàtic i coordinat a nivell mundial. Això ens exigeix:

  • Establir un procés per comprendre i modelar el lideratge segons les aptituds necessàries en cada context.
  • Desplegar eines o processos basats en la participació de voluntaris existents que donin suport a les comunitats en la identificació de líders potencials.
  • Convidar possibles líders d'altres moviments socials a diversificar i enriquir el Moviment mitjançant l'intercanvi d'experiències.
  • Oferir opcions de capacitació (per exemple, en línia o presencialment) a nivell local i regional perquè les persones adquireixin aptituds de lideratge pertinents per a les seves comunitats.
  • Elaborar un esquema de les funcions i aptituds que, en el context, fomenti l'autogovern i asseguri la subsidiarietat per donar poder a les comunitats.

Participa-hi

Discussió

Uniu-vos o inicieu una discussió a Meta o a l'espai "Invertir en el desenvolupament de competències i lideratge" del Fòrum de l'Estratègia del Moviment .

Crea

Sol·liciteu una beca per a la implementació de l'Estratègia del Moviment per crear un projecte que faci avançar aquesta iniciativa.

Demana ajuda

Si necessiteu ajuda per participar-hi, no dubteu a posar-vos en contacte directament amb membres de l'equip d'Estratègia i Governança del Moviment. Estan aquí per ajudar-vos!

Podeu escriure a l'equip en qualsevol dels 19 idiomes (llistats a la pàgina de l'equip), tot escrivint un correu electrònic a: strategy2030@wikimedia.org

Initiative Project Stakeholder type Project lead Geography of the project Implementation Phase
33. Leadership development plan Overall Initiative Coordination
33. Leadership development plan Leadership Development Working Group WMF Community Development Pilot
33. Leadership development plan Consensus Making with Musyawarah-Mufakat (Indonesia) Chapter Wikimedia Indonesia Execution & Implementation
33. Leadership development plan Leadership development actions - WM Chile Chapter WM Chile Latin America & The Caribbean Completion & Reporting
33. Leadership development plan Training of Brazilian Leaders User group Wiki Movement Brazil User Group Latin America & The Caribbean Implementation