Стратегия/Уикимедианско движение/2017/Актуализации/10 март 2017 г. - Актуализация №10 в стратегическия процес на уикимеданското движение

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki

Съобщение от Катрин Мар

Това съобщение, „10 март: Актуализация на стратегическия процес на уикимеданското движение (# 10!)“, е изпратено от Катрин Мар на 10 март 2017 г.

Здравейте!

Това е 10-та актуализация! Според Уикипедия на английски език, традиционният подарък за 10-та годишнина е нещо с калай и алуминий. Така че, ето една снимка на изкуство, направена по време на Уики обича изкуството - Холандия, която показва тазия, направена от бамбук и алуминиево фолио: File:WLANL - MicheleLovesArt - Tropenmuseum - Taziya (R-1045A-C).jpg

Тазия, направена от бамбук и алуминиево фолио

А сега към актуализацията!

Искане за обратна връзка

Тази седмица има две неща, по-конкретно в Мета-Уики, които ще се възползват от Вашите мисли:

 • Какво трябва да знае всеки участник в дискусиите за стратегията? Документът на брифинга все още се нуждае от Вашите коментари и информация, за да помогне с отговора на този въпрос.
 • Имаше много малко коментари по основните принципи, които следва да бъдат взаимно договорени от всички участници и да се използват като основа на аргументацията. След като започнат дискусиите, принципите ще бъдат определени, така че бихме искали да Ви поканим да ги прегледате сега.

Всички пътеки

Пътека A (организирани групи) и Пътека B (индивидуални сътрудници)

Пътека C (Партньори и читатели в райони с по-висока осведоменост) и пътека D (Партньори и читатели в райони с по-ниска осведоменост)

 • Предложеният процес за пътека C е публикуван на Мета-Уики. Очакваме Вашите размисли и отзиви на беседата на пътеката.
 • Ръководителите на пътеките разработиха длъжностна характеристика за Асистент на проекта на договор, който да е в подкрепа на научните изследвания, ръководенето на събития, както и общата координация. Ако проявявате интерес или можете да препоръчате някой, моля, пишете ни!
 • Основният екип и Ръководителите на пътеките получиха няколко отлични препоръки за консултационни експерти за повечето региони. Екипът обсъжда как най-добре да събере Вашите препоръки и ще сподели актуализация за това през следващата седмица.
 • Основният екип преглежда предложения за проучвания от два потенциални партньора, в подкрепа на прозеса на изследвания и вторични анализи.
 • Пътека D се свърза с Reboot, фирмата с която работихме по Проекта за нови читатели, за координиране на научните изследвания като цяло в пътеката. Те интервюират местни изследователски фирми в Египет, Индонезия и Бразилия. Те очакват да получат окончателно споразумение към средата на следващата седмица.
 • Предложеният процес за пътека D ще бъдат публикуван на Мета-Уики през следващата седмица.

Следващи стъпки

 • Заключителни подготовка за започване на дискусиите в пътеки А и B, включително и публикуване на ръководството и рамката на дискусиите, определения за посока/примери на стратегията, страници/ шаблони за резюме на Мета-Уики и карта на процеса (в момента се проектира от отдела за комуникации).
 • Планиране и домакинстване на ориентировъчни сесии за платени и доброволни координатори и превод на страниците, за да са готови за началото.
 • Публикуване на схема на програмата за Стратегическа пътека на конференцията на Уикимедия и финализиране на графика.
 • Определяне и избор на проучващи фирми и консултанти за Пътеки C и D.
 • Продължаване попълването на списък с експерти и разработване на ръководството за интервюта на експерти за Пътеки C и D.

Благодаря Ви, че се присъединихте към нас за десетата актуализация - приятен уикенд!

Довиждане,
Катрин