Jump to content

Стратегия/Уикимедианско движение/2017/Актуализации/1 август 2017 г. - Актуализация №22 в стратегическия процес на уикимеданското движение

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki

Съобщение от Катрин Мар

Това съобщение, "1 август: Актуализация на стратегическия процес на уикимеданското движение (# 22!)", е изпратено от Катрин Мар на 1 август 2017 г.

Здравейте —

Уикимания наближава, но преди да се стигнем до Монреал, ние публикуваме още много идеи, доклади, ръководства и проучвания от нашата работа по време на цикъл 3. Има много добри неща и интересни идеи (знаете ли, че Испания е една от страните с най-висока осведоменост за нашите проекти и общности?), които ви насърчавам да разгледате. Ето няколко нови актуализации:

Синтезиран доклад на Нови гласове. Опитвате се по-добре да разберете проектите на Нови гласове? Започнете с този общ преглед - той обобщава работата на много наши екипи: идеи от проучванията; обобщение на 58 интервюта с експерти; събрания на експерти, организирани от Фондацията и филиалите; оформяне на изводите от проучванията; брифинги по основните тенденции, които ще окажат въздействие върху общността като погрешна информация и нововъзникващи платформи, по-нататъшно четене и (разбира се!) източници.

Среща на Фондация Уикимедия през юли за измерването на показателите. По време на срещата ни на 27 юли, прегледахме ново проучване на маркетинговата информация за това, защо хората четат (или не четат) Уикипедия; проучване, което се фокусира върху страните с висока осведоменост като част от инициативите "Нови гласове".

Актуализация на комитета за насока на стратегията. Работим по разглеждането на това, което чухме от общността и научихме от проучването, за да определим какво искаме да постигнем като движение до 2030 г. Ще споделим първия си проект за стратегическата насока с всички вас преди Уикимания. Очакваме вашите размисли на беседата!

Стратегията и събития на движението на Уикимания. Говорейки за Уикимания, Фондацията подготвя 6 сесии в официалната програма, свързани със стратегическия процес. Ще предложим и физическо място за ангажиране със стратегическата насока: Пространство за стратегията за движението, отворено от четвъртък до неделя. Това пространство ще бъде домакин на различни работни сесии, дискусии и възможност да се заредим отново с енергия за следващите седмици и месеци (имаме някои специални неща в магазина!). Организаторите на конференцията също така подготвят план за отдалечените участници с видео и съдържание на живо за конференцията като цяло, така че ще можете да участвате, дори ако не сте в състояние да дойдете в Монреал. Моля, имайте предвид, че онлайн регистрацията приключи на 31 юли; след това от 8 август можете да се регистрирате на място.

ভালো থাকবেন। (Превод от бенгалски: “Бъдете добре”)

Катрин