Jump to content

Template:VRT/Önkéntesség

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Template:VRT/Volunteering and the translation is 81% complete.
Outdated translations are marked like this.

Az OTRS csapat mindig örömmel lát önkénteseket az esetek megválaszolásában. A szolgáltatás minőségére és a bizalmi munkára való tekintettel a jelentkezőknek egy felvételi folyamaton kell helytállniuk.

A jelentkezéseket a jelenlegi VRT adminisztrátorok megbízható és gyakorlott önkéntesek csoportja értékeli. Az értékelés során áttekintik a Wikimedia projektekben eddig végzett munkádat, hogy megbizonyosodjanak az VRT csoportba való alkalmasságodról. Ezért a jelentkezésekre a válasz némi időt vesz igénybe.

Hogyan segíthetek?

Ha érdekel az önkéntesség, kérjük olvasd el a OTRS/toborzás lapot a munka részleteiről. Ha bármilyen Wikimedia OTRS-el kapcsolatos kérdésed lenne, örömmel látunk a #wikimedia-otrskapcsolódás IRC csatornán. Mielőtt jelentkezel, győződj meg arról, hogy:

  • Dolgoznál nehéz, kényes, és olykor ellenséges üzeneteken
  • Udvarias vagy, jártas vitarendezésben, barátságos – még ellenséges viselkedés esetén is –, a külsősök igényeire érzékeny, és példamutató diszkrécióval tudsz eljárni
  • Willing to sign the VRTS users confidentiality agreement, considering the access to nonpublic personal data policy
  • Elmúltál 16 éves

A jelentkezésed elküldése előtt nézd át az ügytípusok listáját, és jelentkezz azokra a feladatokra, amikről az gondolod, hogy segíteni tudsz.

Kiegészítések
  • Az OTRS-csapat különösen keres olyan segítőket, akikben bíznak a helyi közösségek, így speciális eszközökkel rendelkeznek (adminisztrátor, bürokrata, IP-ellenőr stb.), bár ez nem kötelező feltétel.
  • Kérjük adj hivatkozásokat olyan oldalakhoz, beírásokhoz, beszélgetésekhez amik az alkalmasságodat, gyakorlatodat alátámasztják.
  • Az idegen nyelvi képességeket is örömmel látjuk. Ha az angolon kívül más nyelven is jól kommunikálsz, feltétlenül jelezd.
  • Ha már van hozzáférésed az OTRS-hez, de további ügycsoportokat is szeretnél kezelni, akkor általános esetben nem kell itt jelentkezned. Ide fordulj: otrswiki:Administrator requests.
  • Permissions queues: users that already have strong knowledge of and experience with copyright issues, like administrators or license reviewers on Wikimedia Commons, are highly appreciated and invited to volunteer. Users without such skills should apply for info queues instead.
Németül beszélő önkéntesek

Ha általános német (info-de) ügyekben szeretnél segíteni, akkor jelentkezz helyben a de:Wikipedia:Support-Team#Mitarbeit im Support-Team lapon található útmutató alapján.

Hollandul beszélő önkéntesek

Ha a holland ügyekben segítenél, kérjük itt jelentkezz, emellett küldj egy levelet a contact-nl@lists.wikimedia.org listára is, hogy a hollandok is értesüljenek a jelentkezésedről.