Training modules/Dealing with online harassment/slides/responding-to-posters-of-pii/he

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki

טיפול במידע אישי: תגובה למפרסמי מידע אישי

קיימות מספר דרכים להגיב כלפי אלו אשר מפרסמים מידע אישי המאפשר זיהוי של משתמשים. מדיניות "הנח תום לב" משתנה מאוד מפרויקט לפרויקט, אבל בדרך כלל תוכלו להשתמש בשכל הישר כדי לקבוע אם משהו נעשה בכוונה או במקרה.

אם המידע האישי פורסם בטעות, התייחסו לפרסום כדבר חמור, אך נסו להסביר למשתמש שפרסם את המידע בצורה שקטה ככל האפשר על הבעייתיות בפרסום מידע מסוג זה. לדוגמה, משתמש רשם את כתובת האימייל שלו לצורך התכתבויות נוספות. או שהוא פרסם את מה שהוא חשב שהוא קשר מוכר בין שתי זהויות אינטרנטיות, שלא קושרו בפומבי בעבר.

אם הפרסום של המידע נעשה בצורה מכוונת בבירור, או אם הודעה "בטעות" לכאורה מפורסמת שוב ושוב, ייתכן שיהיה צורך בפעולה חמורה יותר. מקרים של פרסום מכוון של מידע אישי עלולים לכלול ניסיון לבצע אאוטינג לעורך אחר, אולי כדי לקשר את החשבון שלהם למעסיק הנוכחי. הדבר יכול לכלול הדלפת הודעות דוא"ל אישיות או אמצעי תקשורת אחרת אשר נפרצו בפועל.

במקרים של פרסום בכוונה תחילה של מידע אישי, השתמשו בשיקול דעתכם כדי לקבוע אם אזהרה חמורה תספיק, או האם יש צורך בחסימה. אם תבחרו להשתמש בחסימה, שימו לב שייתכן שתצטרכו גם להגביל את יכולתו של המשתמש החסום לערוך את דף השיחה שלו, כדי למנוע ממנו לפרסם את המידע האישי.

אולי החלק הקשה ביותר בהתמודדות עם פרסום פומבי של מידע אישי, הוא ההתמודדות מול אלו שחוו את ההטרדה בפועל.