Jump to content

Wiki for UN/Results/Wikipedia

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Wiki for UN
#UN75
24–31 October 2020

Wikipedia / Википедия[edit]

New articles / Новые статьи[edit]

No User / Участник Contribution / Вклад Language / Язык
1 Тиверополник mk:Преамбула на Повелбата на Обединетите нации Macedonian
mk:Поглавје I од Повелбата на Обединетите нации
mk:Поглавје II од Повелбата на Обединетите нации
mk:Поглавје III од Повелбата на Обединетите нации
mk:Поглавје IV од Повелбата на Обединетите нации
mk:Поглавје V од Повелбата на Обединетите нации
mk:Поглавје VI од Повелбата на Обединетите нации
mk:Поглавје VII од Повелбата на Обединетите нации
mk:Поглавје VIII од Повелбата на Обединетите нации
mk:Поглавје IX од Повелбата на Обединетите нации
mk:Поглавје X од Повелбата на Обединетите нации
mk:Поглавје XI од Повелбата на Обединетите нации
mk:Поглавје XII од Повелбата на Обединетите наци
mk:Поглавје XIII од Повелбата на Обединетите нации
mk:Поглавје XIV од Повелбата на Обединетите нации
mk:Поглавје XV од Повелбата на Обединетите нации
mk:Поглавје XVI од Повелбата на Обединетите нации
mk:Поглавје XVII од Повелбата на Обединетите нации
mk:Поглавје XVIII од Повелбата на Обединетите нации
mk:Амандмани на Повелбата на Обединетите нации
mk:Институт за истражување на меѓурегионален криминал и правда на Обединетите нации
mk:Институт на Обединетите нации за истражување на разоружување
mk:Институт за обука и истражување на Обединетите нации
mk:Обединети нации-Океани
mk:УНОСТАТ
mk:Институт за социјален развој на Обединетите нации
mk:Универзитет на Обединетите нации
mk:Системски колеџ на Обединетите нации
mk:Група за одржлив развој на Обединетите нации
mk:УНУ-ОП
mk:УНУ-КРИС
mk:Волонтери на Обединетите нации
mk:Светски поштенски сојуз
mk:Светска програма за храна
mk:Мисија на Обединетите нации во Авганистан и Пакистан
mk:Преодна администрација на Обединетите нации во Источен Тимор
mk:Привремено извршно тело на Обединетите нации
mk:УНПРОФОР
2 З. ӘЙЛЕ ba:Берләшкән Милләттәр Ойошмаһы көнө Bashkir
ba:Кеше хоҡуҡтары көнө‎
ba:Халыҡ-ара ерле халыҡтарҙың теле йылы‎‎
3 КатеринаКајевска mk:Миротворна историја на Обединетите нации Macedonian
mk:Историја на Обединетите нации
mk:Временска рамка на мировните мисии на Обединетите Нации
mk:Пакт на Друштвото на народите
mk:Архиви на Друштвото на народите
mk:Организација на Друштвото на народите
mk:Земји членки на Друштвото на народите
mk:Четворица полицајци
mk:Декларација на Обединетите нации
mk:Московска конференција (1943)
mk:Техеранска конференција
mk:Дамбартон Оукс конференција
mk:Конференција на Обединетите нации за меѓународна организација
mk:Ден на Обединетите нации
mk:Знаме на честа на Обединетите нации
mk:Воен набљудувач на Обединетите нации
mk:Команда на Обединетите нации
mk:Конвенција за геноцид
mk:Критика кон Обединетите нации
mk:Меѓународен ден на мирот
mk:Договор за неширење на нуклеарно оружје
mk:Договор за забрана на нуклеарно оружје
mk:Полиција на Обединетите нации
mk:ТВ-серии на Обединетите нации
mk:Меѓународна година на човековите права
mk:Меѓународна година на лица со посебни потреби
mk:Меѓународна година на младите
mk:Меѓународна година на прифатилиште за бездомници
mk:Меѓународна година на семејството
mk:Меѓународна година на вселената
mk:Година на толеранција на Обединетите нации
mk:Меѓународна година на постари лица
mk:Меѓународна година за културата на мирот
mk:Меѓународна година на мобилизација против расизам, расна дискриминација, ксенофобија и поврзана интолеранција
mk:Меѓународна година на оризот
mk:Меѓународна година за одбележување на борбата против ропството и неговото укинување
mk:Меѓународна година на микрокредит
mk:Светска година на физиката 2005 година
mk:Меѓународна година на пустини и пустинирање
mk:Меѓународна година на јазиците
mk:Меѓународна година на компирот
mk:Меѓународна година на санитација
mk:Меѓународна година на планетата Земја
mk:Меѓународна година на здравјето на растенијата
mk:Меѓународна година на домородните јазици
mk:Меѓународна година на одржлив туризам за развој
mk:Меѓународна година на мешунките
mk:Меѓународна година на почва
mk:Меѓународна година на кристалографијата
mk:Меѓународна година на соработката
mk:Меѓународна година на биодиверзитет
mk:Меѓународна година за луѓе со африканско потекло
mk:Меѓународна година на шумите
mk:Меѓународна година на мирот
mk:Меѓународна година на жените
mk:Меѓународна година на волонтерите
mk:Меѓународна година на астрономијата
mk:Џосеф Авенол
mk:Шон Лестер
mk:Список на резолуции на Советот за безбедност на Обединетите нации во врска со Северна Кореја
4 ZlatkoPyotr mk:Мисија за набљудување во Ирак-Кувајт на Обединетите нации Macedonian
mk:Втора Мисија за верификација на Ангола на Обединетите нации
mk:Група на набљудувачи во Централна Америка на Обединетите нации; и Мисија за набљудување во Ел Салвадор на Обединетите нации
mk:Мисија за референдум во Западна Сахара на Обединетите нации
mk:Мисија во Источен Тимор на Обединетите нации
mk:Транзициски авторитет во Камбоџа на Обединетите нации
mk:Мисија во Централноафриканската Република на Обединетите нации
mk:Мисија за набљудување во Сиера Леоне на Обединетите нации
mk:Мисија за набљудување на Ангола на Обединетите нации
mk:Мисија на набљудувачи во Превлака на Обединетите нации
mk:Мисија во Босна и Херцеговина на Обединетите нации
mk:Трета Мисија за верификација на Ангола на Обединетите нации
mk:Мисија за набљудување во Либерија
mk:Мисија на набљудувачи во Таџикистан на Обединетите нации
mk:Мисија за набљудување во Уганда-Руанда на Обединетите нации
mk:Мисија за набљудување во Грузија на Обединетите нации
mk:Мисија во Хаити на Обединетите нации
mk:Резолуција на Советот за безбедност на Обединетите нации
mk:Список на резолуции на Советот за безбедност на Обединетите нации за конфликтот во Нагорно Карабах
mk:Список на резолуциите на Обединетите нации во врска со Иран
mk:Список на резолуции на Обединетите нации во врска со Либан
mk:Советодавен комитет на локалните власти на Обединетите нации
mk:Статут на Меѓународниот суд на правдата
mk:Меѓународна година на хемија
mk:Луис Падија Нерво
mk:Дидие Оперти
5 Иван Ж mk:УНМИК Macedonian
6 Dandarmkd mk:Хорхе Иљуека Macedonian
7 Zahirulnukman ms:Hari Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu Malay
8 PeaceSearcher ms:Universiti Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu Malay
ms:Universiti Keamanan
9 Tofeiku ms:Senarai anggota Majlis Keselamatan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu Malay
ms:Presiden Perhimpunan Agung Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu
ms:Pembesaran Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu
ms:Polis Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu
ms:Bangunan Sekretariat Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu
ms:Perpustakaan Dag Hammarskjöld
ms:Radio Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu
ms:Tahun Antarabangsa Bahasa Orang Asal
ms:Perisytiharan mengenai Hak Orang Asal
ms:Perkhidmatan Pentafsiran Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu
ms:Koleksi Seni Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu
ms:Pemerhati Tentera Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu
ms:Bendera Kehormat Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu
ms:Ketetapan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu
ms:Pentadbiran Pos Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu
ms:Ketetapan Perhimpunan Agung Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu
ms:Tabung Perkongsian Antarabangsa Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu
ms:Program Kawalan Dadah Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu
ms:Pejabat Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu mengenai Dadah dan Jenayah
ms:Bendera Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu
10 Aelita14 ar:النظام الأساسي لمحكمة العدل الدولية Arabic
ar:مكتب الممثل الخاص للأمين العام المعني بالعنف الجنسي في حالات النزاع
ar:قرار مجلس الأمن التابع للأمم المتحدة رقم 1888
ar:وكيل الأمين العام للأمم المتحدة
ar:مكتب الأمم المتحدة للشراكات
ar:مكتب الأمم المتحدة المعني بتسخير الرياضة لأغراض التنمية والسلام
ar:مكتب الأمم المتحدة للشؤون القانونية
ar:مكتب خدمات الرقابة الداخلية التابع للأمم المتحدة
ar:إدارة الأمم المتحدة للسلامة والأمن
ar:إدارة الأمم المتحدة للشؤون السياسية وبناء السلام
ar:مكتب مبعوث الأمين العام للشباب
ar:مكتب المتحدث الرسمي باسم الأمين العام
ar:لجنة بناء السلام التابعة للأمم المتحدة
ar:لجنة الأمم المتحدة الاستشارية للسلطات المحلية
ar:لجنة الأركان العسكرية للأمم المتحدة

Improved articles / Улучшенные статьи[edit]

No User / Участник Contribution / Вклад Language / Язык
1 EMsmile en:Sustainable Development Goals English
en:Sustainable Development Goal 1
en:Sustainable Development Goal 17