Wiki for UN/Results/tt

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Берләшкән Милләтләр өчен Вики
#UN75 һәм #БМО75
24–31 октябрь 2020


Монда кампания буенча нәтиҗәләр тупланыла. Үз өлешегез турында мәгълүматны катнашуыгыз төренә туры килгән бүлеккә өстәгез.

Wikipedia / Википедия[edit]

New articles / Новые статьи[edit]

No User / Участник Contribution / Вклад Language / Язык
1 Тиверополник mk:Преамбула на Повелбата на Обединетите нации Macedonian
mk:Поглавје I од Повелбата на Обединетите нации
mk:Поглавје II од Повелбата на Обединетите нации
mk:Поглавје III од Повелбата на Обединетите нации
mk:Поглавје IV од Повелбата на Обединетите нации
mk:Поглавје V од Повелбата на Обединетите нации
mk:Поглавје VI од Повелбата на Обединетите нации
mk:Поглавје VII од Повелбата на Обединетите нации
mk:Поглавје VIII од Повелбата на Обединетите нации
mk:Поглавје IX од Повелбата на Обединетите нации
mk:Поглавје X од Повелбата на Обединетите нации
mk:Поглавје XI од Повелбата на Обединетите нации
mk:Поглавје XII од Повелбата на Обединетите наци
mk:Поглавје XIII од Повелбата на Обединетите нации
mk:Поглавје XIV од Повелбата на Обединетите нации
mk:Поглавје XV од Повелбата на Обединетите нации
mk:Поглавје XVI од Повелбата на Обединетите нации
mk:Поглавје XVII од Повелбата на Обединетите нации
mk:Поглавје XVIII од Повелбата на Обединетите нации
mk:Амандмани на Повелбата на Обединетите нации
mk:Институт за истражување на меѓурегионален криминал и правда на Обединетите нации
mk:Институт на Обединетите нации за истражување на разоружување
mk:Институт за обука и истражување на Обединетите нации
mk:Обединети нации-Океани
mk:УНОСТАТ
mk:Институт за социјален развој на Обединетите нации
mk:Универзитет на Обединетите нации
mk:Системски колеџ на Обединетите нации
mk:Група за одржлив развој на Обединетите нации
mk:УНУ-ОП
mk:УНУ-КРИС
mk:Волонтери на Обединетите нации
mk:Светски поштенски сојуз
mk:Светска програма за храна
mk:Мисија на Обединетите нации во Авганистан и Пакистан
mk:Преодна администрација на Обединетите нации во Источен Тимор
mk:Привремено извршно тело на Обединетите нации
mk:УНПРОФОР
2 З. ӘЙЛЕ ba:Берләшкән Милләттәр Ойошмаһы көнө Bashkir
ba:Кеше хоҡуҡтары көнө‎
ba:Халыҡ-ара ерле халыҡтарҙың теле йылы‎‎
3 КатеринаКајевска mk:Миротворна историја на Обединетите нации Macedonian
mk:Историја на Обединетите нации
mk:Временска рамка на мировните мисии на Обединетите Нации
mk:Пакт на Друштвото на народите
mk:Архиви на Друштвото на народите
mk:Организација на Друштвото на народите
mk:Земји членки на Друштвото на народите
mk:Четворица полицајци
mk:Декларација на Обединетите нации
mk:Московска конференција (1943)
mk:Техеранска конференција
mk:Дамбартон Оукс конференција
mk:Конференција на Обединетите нации за меѓународна организација
mk:Ден на Обединетите нации
mk:Знаме на честа на Обединетите нации
mk:Воен набљудувач на Обединетите нации
mk:Команда на Обединетите нации
mk:Конвенција за геноцид
mk:Критика кон Обединетите нации
mk:Меѓународен ден на мирот
mk:Договор за неширење на нуклеарно оружје
mk:Договор за забрана на нуклеарно оружје
mk:Полиција на Обединетите нации
mk:ТВ-серии на Обединетите нации
mk:Меѓународна година на човековите права
mk:Меѓународна година на лица со посебни потреби
mk:Меѓународна година на младите
mk:Меѓународна година на прифатилиште за бездомници
mk:Меѓународна година на семејството
mk:Меѓународна година на вселената
mk:Година на толеранција на Обединетите нации
mk:Меѓународна година на постари лица
mk:Меѓународна година за културата на мирот
mk:Меѓународна година на мобилизација против расизам, расна дискриминација, ксенофобија и поврзана интолеранција
mk:Меѓународна година на оризот
mk:Меѓународна година за одбележување на борбата против ропството и неговото укинување
mk:Меѓународна година на микрокредит
mk:Светска година на физиката 2005 година
mk:Меѓународна година на пустини и пустинирање
mk:Меѓународна година на јазиците
mk:Меѓународна година на компирот
mk:Меѓународна година на санитација
mk:Меѓународна година на планетата Земја
mk:Меѓународна година на здравјето на растенијата
mk:Меѓународна година на домородните јазици
mk:Меѓународна година на одржлив туризам за развој
mk:Меѓународна година на мешунките
mk:Меѓународна година на почва
mk:Меѓународна година на кристалографијата
mk:Меѓународна година на соработката
mk:Меѓународна година на биодиверзитет
mk:Меѓународна година за луѓе со африканско потекло
mk:Меѓународна година на шумите
mk:Меѓународна година на мирот
mk:Меѓународна година на жените
mk:Меѓународна година на волонтерите
mk:Меѓународна година на астрономијата
mk:Џосеф Авенол
mk:Шон Лестер
mk:Список на резолуции на Советот за безбедност на Обединетите нации во врска со Северна Кореја
4 ZlatkoPyotr mk:Мисија за набљудување во Ирак-Кувајт на Обединетите нации Macedonian
mk:Втора Мисија за верификација на Ангола на Обединетите нации
mk:Група на набљудувачи во Централна Америка на Обединетите нации; и Мисија за набљудување во Ел Салвадор на Обединетите нации
mk:Мисија за референдум во Западна Сахара на Обединетите нации
mk:Мисија во Источен Тимор на Обединетите нации
mk:Транзициски авторитет во Камбоџа на Обединетите нации
mk:Мисија во Централноафриканската Република на Обединетите нации
mk:Мисија за набљудување во Сиера Леоне на Обединетите нации
mk:Мисија за набљудување на Ангола на Обединетите нации
mk:Мисија на набљудувачи во Превлака на Обединетите нации
mk:Мисија во Босна и Херцеговина на Обединетите нации
mk:Трета Мисија за верификација на Ангола на Обединетите нации
mk:Мисија за набљудување во Либерија
mk:Мисија на набљудувачи во Таџикистан на Обединетите нации
mk:Мисија за набљудување во Уганда-Руанда на Обединетите нации
mk:Мисија за набљудување во Грузија на Обединетите нации
mk:Мисија во Хаити на Обединетите нации
mk:Резолуција на Советот за безбедност на Обединетите нации
mk:Список на резолуции на Советот за безбедност на Обединетите нации за конфликтот во Нагорно Карабах
mk:Список на резолуциите на Обединетите нации во врска со Иран
mk:Список на резолуции на Обединетите нации во врска со Либан
mk:Советодавен комитет на локалните власти на Обединетите нации
mk:Статут на Меѓународниот суд на правдата
mk:Меѓународна година на хемија
mk:Луис Падија Нерво
mk:Дидие Оперти
5 Иван Ж mk:УНМИК Macedonian
6 Dandarmkd mk:Хорхе Иљуека Macedonian
7 Zahirulnukman ms:Hari Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu Malay
8 PeaceSearcher ms:Universiti Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu Malay
ms:Universiti Keamanan
9 Tofeiku ms:Senarai anggota Majlis Keselamatan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu Malay
ms:Presiden Perhimpunan Agung Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu
ms:Pembesaran Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu
ms:Polis Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu
ms:Bangunan Sekretariat Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu
ms:Perpustakaan Dag Hammarskjöld
ms:Radio Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu
ms:Tahun Antarabangsa Bahasa Orang Asal
ms:Perisytiharan mengenai Hak Orang Asal
ms:Perkhidmatan Pentafsiran Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu
ms:Koleksi Seni Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu
ms:Pemerhati Tentera Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu
ms:Bendera Kehormat Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu
ms:Ketetapan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu
ms:Pentadbiran Pos Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu
ms:Ketetapan Perhimpunan Agung Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu
ms:Tabung Perkongsian Antarabangsa Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu
ms:Program Kawalan Dadah Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu
ms:Pejabat Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu mengenai Dadah dan Jenayah
ms:Bendera Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu
10 Aelita14 ar:النظام الأساسي لمحكمة العدل الدولية Arabic
ar:مكتب الممثل الخاص للأمين العام المعني بالعنف الجنسي في حالات النزاع
ar:قرار مجلس الأمن التابع للأمم المتحدة رقم 1888
ar:وكيل الأمين العام للأمم المتحدة
ar:مكتب الأمم المتحدة للشراكات
ar:مكتب الأمم المتحدة المعني بتسخير الرياضة لأغراض التنمية والسلام
ar:مكتب الأمم المتحدة للشؤون القانونية
ar:مكتب خدمات الرقابة الداخلية التابع للأمم المتحدة
ar:إدارة الأمم المتحدة للسلامة والأمن
ar:إدارة الأمم المتحدة للشؤون السياسية وبناء السلام
ar:مكتب مبعوث الأمين العام للشباب
ar:مكتب المتحدث الرسمي باسم الأمين العام
ar:لجنة بناء السلام التابعة للأمم المتحدة
ar:لجنة الأمم المتحدة الاستشارية للسلطات المحلية
ar:لجنة الأركان العسكرية للأمم المتحدة

Improved articles / Улучшенные статьи[edit]

No User / Участник Contribution / Вклад Language / Язык
1 EMsmile en:Sustainable Development Goals English
en:Sustainable Development Goal 1
en:Sustainable Development Goal 17

Wiki for UN/Results/Wikimedia Commons

Wikidata / Викиданные[edit]

Improved items / Улучшенные элементы[edit]

No User / Участник Contribution / Вклад
1 frhdkazan Берләшкән Милләтләр көне (Q210016)
Берләшкәм Милләтләр байрагы (Q172446)
Берләшкән Милләтләр Оешмасының Иминлек Шурасы әгъзалары исемлеге (Q1141027)
БМО хәрби күзәтүчеләре (Q11873158)
Берләшкән Милләтләргә карата критика (Q5186858)
БМО Глобаль килешүе (Q1387974)
Граждан һәм сәяси хокуклар турында халыкара пакт (Q392119)
БМО тәрҗемәчелек хезмәте (Q3545322)
тынычлыкны саклау (Q10954043)
БМО паспорты (Q2506879)
Ральф Банч паркы (Q865971)
Берләшкән Милләтләр Оешмасының Меңъеллык декларациясе (Q2639272)
БМО реформасы (Q172542)
БМО Иминлек Шурасы реформасы (Q1621663)
Берләшкән Милләтләр мандаты (Q1469663)
Тынычлык өчен университет (Q392774)
БМО мемориаль зираты (Q15465499)
Берләшкән Милләтләр Халыкара мәктәбе (Q14707545)
БМО Сәнгать коллекциясе (Q3683052)
Геноцид җинаятенә юл куймау һәм аны кылучыларны җәзалау турында конвенциясе (Q865344)
Берләшкән Милләтләр Штабы (Q482864)
Берләшкән Милләтләр Почта администрациясе (Q1577943)
БМО Иминлек Шурасында вето хокукы (Q1975651)
Вена декларациясе һәм Гамәлләр программасы (Q686828)
БМО радиосы (Q1191533)
Кеше хокуклары өлкәсендә БМО премиясе (Q27028)
Берләшкән Милләтләр моделе (Q851758)
Кеше хокуклары көне (Q206206)
Maurice Gourdault-Montagne (Q16001)
Асаба халыкларының хокуклары турында декларация (Q1138309)
асаба халыклар (Q103817)
Берләшкән Милләтләр тарихы (Q172416)
Милләтләр Лигасы әгъза илләре (Q2745501)
Берләшкән Милләтләр декларациясе (Q176930)
Халыкара тәртип буенча Берләшкән Милләтләр конференциясе (Q1504861)
Берләшкән Милләтләр Генераль Ассамблеясе резолюцияләре (Q1330251)
Берләшкән Милләтләрнең Иминлек Шурасы резолюциясе (Q877358)
Берләшкән Милләтләр Секретариаты (Q220563)
Берләшкән Милләтләрнең Иминлек Шурасы рәисе (Q4352360)
Берләшкән Милләтләр баш-фатиры (Q11297)
Милләтләр Сарае (Q594846)
Берләшкән Милләтләрнең Кеше хокуклары шурасы (Q205650)
Берләшкән Милләтләр университеты (Q492442)
Телләргә багышланган халыкара елы (Q1321791)
Берләшкән Милләтләрнең Вакытлы башкарма хәкимияте (Q540194)
Асаба халыклары телләренең халыкара елы (Q58231742)
Берләшкән Милләтләрнең Намус байрагы (Q7888428)
Атом-төш коралларының таратылмау турында килешү (Q186444)
Атом-төш коралларны тыю турында килешү (Q28130514)
Берләшкән Милләтләр өчен ассоциацияләрнең бөтендөнья федерациясе (Q655683)
Тәһран конференциясе (Q150974)
Мәскәү конференциясе (Q1753858)
Думбартон Оакс конференциясе (Q25904)
Милләтләр Лигасы архивлары (Q84818769)
Милләтләр Лигасы килешүе (Q1769635)
БМОның тынычлык саклау операцияләре тарихы (Q5866999)
БМОның тынычлык саклау миссияләре хронологиясе (Q1775956)
БМО Гомум Ассамблеясе рәисе (Q1161813)
БМО Уставына үзгәртүләр (Q4742398)
Берләшкән Милләтләрнең Женева офисы (Q680212)
Дүрт тәртип сакчысы планы (Q2945433)
Милләтләр Лигасы төзелеше (Q7101900)
Берләшкән Милләтләрнең Гуманитар мәсьәләләрне координацияләү бюросы (Q1065854)
Берләшкән Милләтләрнең наркотиклар һәм җинаятьчелеккә каршылык офисы (Q636107)
Берләшкән Милләтләрнең Космик мохит мәсьәләләре бюросы (Q699152)
Бөтендөнья почта берлеге (Q17495)
Бөтендөнья туризм оешмасы (Q61923)
Бөтендөнья ризык программасы (Q204344)
Халыкара тынычлык елы (Q138704)
Халыкара Җир планетасы елы (Q1797949)
Халыкара астрономия елы (Q204534)
Берләшкән Милләтләр полициясе (Q3547273)

Wiki for UN/Results/Other projects