Jump to content

Wikimedia Foundation/Communications/Resource center/nl

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Wikimedia Foundation/Communications/Resource center and the translation is 100% complete.
Communicatie Informatiecentrum

Kennis delen over Wikimedia-communicatie - Voeg het toe!

Secties

Verhalen vertellen en berichten overbrengen
Leer meer over het vertellen van de rijke verhalen achter Wikimedia en tips over hoe u over Wikimedia kunt praten met mensen die niet bekend zijn met de Wikimedia-beweging.
Pers
Lees meer over communiceren en werken met de pers.
Ontwerp en merken Meer informatie over het werken met het merk Wikimedia en hoe u kunt voortbouwen op merkmateriaal voor uw Wikimedia-partner of diens activiteiten.
Sociale media
Lees meer over het gebruik van sociale media om vrijwilligers te betrekken en Wikimedia-projecten te promoten.
Capaciteitsopbouw
Meer informatie over het opbouwen van de capaciteit van communicatiemogelijkheden van uw project.
Centrum ontwikkeling
Bijdragen aan de ontwikkeling van dit informatiecentrum en feedback geven op ideeën die worden besproken om van dit centrum een nog effectievere bron te maken.
Discussie
Neem deel aan de discussie over het informatiecentrum Communicatie. Uw ideeën en gedachten zijn welkom!

Hoe u kunt helpen

Dit centrum is een bron voor u, en in ware Wikimedia-geest wordt u uitgenodigd om de inhoud ervan te bewerken en eraan bij te dragen. De ontwikkelingspagina van het informatiecentrum bevat meer informatie over de toekomstplannen voor dit informatiecentrum en hoe u kunt helpen. Iedereen is welkom om daar ideeën aan bij te dragen op de overlegpagina of door rechtstreeks wijzigingen aan te brengen in het informatiecentrum.

Over dit informatiecentrum

Dit informatiecentrum is een vervolg op de Wikimedia Conferentie 2015 en een sessie getiteld Best practices op het gebied van communicatie: verhalen vertellen. Veel communicatievertegenwoordigers van Wikimedia-partners woonden de sessie bij als vrijwilliger en als staflid. Het 60 minuten durende evenement was bedoeld om een voortdurende uitwisseling op gang te brengen over benodigde vaardigheden en ervaringen, en concentreerde zich op hoe we best practice-communicatie in onze beweging kunnen 'gebruiken', in plaats van erover te 'praten' in één exclusieve sessie.

We verzamelden een lijst met de eerste communicatie-uitdagingen in de sessie. U kunt deze onderwerpen vinden in de secties van dit informatiecentrum, met een ruimte voor mogelijke oplossingen. Beschouw deze pagina als een plek om te beginnen met het delen van uw vaardigheden en ervaring, aanvullende vragen of uitdagingen te stellen en samen te werken met individuen in de hele beweging.

In 2016 begon de Wikimedia Foundation Communicatieafdeling met het ontwikkelen en onderhouden van dit centrum als onderdeel van de grotere inspanning van de Foundation om hulpbroncentra voor de Wikimedia-gemeenschap te ontwikkelen.

Feedback en contactgegevens

U kunt feedback geven over dit informatiecentrum op de overlegpagina. U kunt ook contact opnemen met de coördinator van het informatiecentrum via de Afdeling Communicatie, Gregory Varnum, via e-mail (gvarnum(_AT_)wikimedia.org).