Jump to content

Wikimédia Alapítvány választások/2022/Kampányvideók

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Wikimedia Foundation elections/2022/Campaign Videos and the translation is 100% complete.

A közösség tagjai a 2022-es kuratóriumi választás során tájékozdhatnak a jelöltekről. A jelöltek 6 kérdésre válaszoló videókat rögzítettek a közösség által javasolt és kiválasztott 2022 júliusában.

Videók

A videók angol nyelvű átiratai.

A videók teljes futási ideje 53:24; a teljes szómennyiség valamivel több mint 7300 szó. Ha több mint 130 szó/perc (~tinédzser kor előtti szint) sebességgel tudsz olvasni, az olvasás gyorsabb lesz.

Fordítások (feliratok)

Folyamat

A jelöltek 6, a közösség által kiválasztott kérdésre válaszolnak. A kérdéseket a jelöltek néhány nappal a videók felvétele előtt kapják meg, így a jelöltek előre átgondolhatják a kérdéseket. A jelölteknek minden kérdés megválaszolására legfeljebb 3 perc áll rendelkezésükre. A jelölteket arra kérjük, hogy a háttér legyen üres, hogy a videók ne legyenek zavaróak, és a képen ne legyen semmi, ami befolyásolná a jelölteket. A videóanyagokon az arcot el lehet takarni, és a jelöltek szabadon használhatnak "ikont".

A jelöltek saját maguk is felvehetik a videót, de egy munkatárs segítséget nyújthat a videók rögzítésében, a jelöltek hallhatóságának biztosításában, az egyes kérdések feltevésében, valamint szükség esetén az időmérés biztosításában. A Wikimédia Alapítvány munkatársa megkeresi a 6 kiválasztott jelöltet, hogy megkérdezze, hogy elérhetőek-e, ha segítségre van szükségük a videók rögzítéséhez. A munkatársak felveszik a kapcsolatot a jelöltekkel, és biztosítják, hogy a jelöltek teljesítsék a videófelvétellel kapcsolatos technikai minimumkövetelményeket, ha vannak ilyenek. Ez az utómunka folyamatát és az egységességet is elősegíti.

Egy munkatárs szerkeszti össze a videókat, hogy minden jelölt egyetlen videóban válaszoljon az egyes kérdésekre. Az utófeldolgozásról a szerkesztésre kijelölt Mozgalmi stratégia és irányítás munkatársnak kell gondoskodnia. Ezzel biztosítható az egységesség és az összes jelölt videójának megjelenése. A jelöltek a kérdésekre ábécé sorrendben fognak válaszolni, így minden jelölt egy videóban lesz az első. Példa: 123456, 234561, 345612, és így tovább. Az eredmény 6 videó lesz, mindegyik körülbelül 20 perces. A videókhoz időbélyegzők és feliratok lesznek és meg lesznek osztva a Meta-wikin.

A kampány eseményeinek története

During the Call for Feedback about the Board of Trustees elections, several community members said they would like to have conversations where candidates answer questions from the community.

2021-ben a Mozgalmi Stratégia és Irányítás csapata, amely a kuratóriumi választást támogatta, valami hasonlóval próbálkozott. Az ilyen típusú rendezvények nem voltak jellemzőek a kuratóriumi választások során. A rendezvények abból az ötletből fakadtak, hogy a közösség tagjai számára több lehetőséget biztosítsanak a jelöltekkel való interakcióra. A jelöltek száma, a rövid tervezési idő és a túl sok időzóna kiszolgálására tett kísérlet kaotikus eseményekhez vezetett.

A 2021-es kampányrendezvényekkel kapcsolatos jelöltek és közösségek tapasztalataira reagálva a Mozgalmi Stratégia és Irányítás csapata javaslatot dolgozott ki az események javítására. A javaslat az volt, hogy minden jelölt kapjon saját beszélgetési órát, ahol válaszolhat a kérdésekre és kapcsolatba léphet a közösséggel. A kérdéseket a találkozó előtt elküldik a jelölteknek, így előkészíthetik a válaszokat és csökkenthetik a nyelv által keltett egyenlőtlenséget.

Ez a javaslat számos, a 2021-es kampányeseményekből adódó, de újabb problémát okozott, ami meg lett oldva. Ha minden jelöltnek egy beszélgetési órát adunk, az 6 órányi ülést jelentene a közösség számára. Ez másfajta egyenlőtlenséget teremtett, mivel nem mindenkinek van annyi önkéntes ideje, vagy nem szívesen tölt önkéntesként az idejéből annyit. A Kuratórium és a Választási Bizottság érzékenyen kíván reagálni a különféle közösségi igényekre, és figyelembe veszi a jelöltek és a közösség tagjainak idejét. Kidolgozták ezt az új tervet.