Wikimedia Foundation elections/Board elections/2009/ca

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
L'elecció es va acabar el 10 d'agost del 2009. No s'accepten més vots.
Els resultats va ser publicats el 12 d'agost del 2009.
Eleccións al Consell, 2009
Organització

Les eleccions 2009 al Consell d'administració tindran lloc entre els dies 28 de juliol i 10 d'agost del 2009. Els Membres de la comunitat Wikimedia tenen l'oportunitat d'elegir tres candidats per a un mandat de dos anys que expirarà el 2011. El Consell d'administració és la més alta autoritat de govern de la Fundació Wikimedia, una organització sense ànim de lucre registrada a l'estat de Florida, als Estats Units d'Amèrica segons la llei 501(c)(3). La Fundació Wikimedia gestiona diversos projectes com la Viquipèdia i Commons.

La votació es realitzarà als servidors segurs de l'empresa Software in the Public Interest. Els vots són secrets i només seran visibles a uns pocs escollits que auditaran i validaran l'elecció. Els votants manifestaran les seves preferències ordenant els candidats. El recompte es farà d'acord amb el mètode Schulze que ordena cada candidat d'acord amb els vots que rep per sobre d'altres candidats.

El comitè electoral vol anunciar els resultats el 12 d'agost o abans. Es podran consultat els resultats detallats. Totes les dates indicades en aquesta pàgina es refereixen a les 00:00 (mitjanit) UTC.

Informació per als votants[edit]

Requisits[edit]

Podeu votar des d'algun compte registrat que tingueu en algun wiki de Wikimedia. Tot i això, només podeu votar una vegada, encara que tingueu més d'un compte. Els requisits que ha d'acomplir aquest compte són:

 • no estar blocat
 • no ser un bot
 • haver realitzat un mínim de 600 edicions abans del dia 1 de juny del 2009 en wikis de Wikimedia (es poden combinar les edicions en diverses viquis si teniu un compte global unificat)
 • haver fet un mínim de 50 edicions entre els dies 1 de gener i 1 de juliol del 2009

Excepcions especials: aquells que estiguin en algun dels casos següents podran votar encara que no compleixin els requisits anteriors:

 • Administradors dels servidors Wikimedia amb accés de shell
 • Empleats a sou de la Fundació Wikimedia que comencessin a treballar abans del dia 1 de març del 2009
 • Components i antics membres del Consell d'administració.

Procediment de vot[edit]

Si teniu dret a votar:

 1. Llegiu les presentacions dels candidats i decidiu a quines candidatures voleu donar suport.
 2. Dins de qualsevol wiki on compliu els requisits necessaris, visiteu la pàgina «Special:Securepoll». Si principalment contribuiu a ca.wikipedia.org/, aneu a la pàgina meta.wikimedia.org/wiki/Special:Securepoll.
 3. Seguiu les instruccions d'aquella pàgina.

Informació per als candidats[edit]

Hom pot trobar una descripció detallada de les responsabilitats dels membres del Consell al Manual del Consell.

Responsabilitats d'un membre del Consell[edit]

Ésser un membre del Consell d'administració d'una institució petita com la Fundació Wikimedia, que acara immensos reptes, pot consumir molt de temps. El càrrec és voluntari i sense cobrar. Encara que no es demana que els membres contribueixin amb diners propis a la Fundació, la seva ajuda a recaptar fons serà benvinguda.

Els membres del Consell haurien d'assistir personalment a 3 o 4 trobades anuals, assistir a Wikimania (el nostre congrés anual), i participar en trobades i votacions en línia programats. El Consell es comunica intensament per correu electrònic, wiki, i IRC. Individus concrets del Consell han de participar de vegades en reunions estratègiques amb altres organitzacions i empreses, amb comunicació posterior al Consell i al personal dels resultats obtinguts.

S'espera que cada membre del consell s'involucri en alguna/es activitats determinades (com recaptació de fons, Wikimania, or auditoria) i que ajudi a dibuixar les polítiques, les normatives i resolucions en aquests temes.

Ateses les responsabilitats de ser membre del Consell, les persones candidates que en l'actualitat estiguin a sou de la Fundació Wikimedia hauran de plegar d'aquesta feina abans d'incorporar-se al Consell d'administració. Aquesta mesura intenta evitar futurs conflictes d'interessos.

Requisits per a la candidatura[edit]

Per a optar a la candidatura, és imprescindible:

 • haver realitzat un mínim de 600 edicions abans del dia 1 de març del 2009 en wikis de Wikimedia (es poden combinar les edicions en diverses viquis si teniu un compte global unificat); i
 • haver fet un mínim de 50 edicions entre els dies 1 de gener i 1 de juliol del 2009; i
 • revelar públicament el nom real del candidat en l'escrit de presentació (perquè les identitats dels membres del Consell han de ser fetes públiques, no és possible de ser membre del Consell d'Administració anònimament o emparat per un pseudònim); i
 • cal tenir un mínim de 18 anys d'edat i ser major d'edat legal en el propi país.
Excepcions especials: els membres actuals del Consell d'administració poden ser candidats sense estar subjectes als requisits anteriors.

Com presentar la vostra candidatura[edit]

Si sou elegible, podeu presentar la vostra candidatura fent el següent:

 1. Escriviu un petit resum de no més de 1200 caràcters explicant què faríeu si fóssiu elegit al Board of Trustees, les vostres opinions i experiència, i tot el que trobeu que pugui ser rellevant. No podeu usar el vostre resum de de candidatura per enllaçar a llistes de suports o altres pàgines similars, ni podeu fer slate (candidatures conjuntes) amb altres candidats.
 2. Envieu el vostre resum entre les 00:00 h. del 6 de juliol del 2009 (UTC) i les 23:59 h. del 27 de juliol del 2009 (UTC). Després del 27 de juliol no podrà ser canviat, exceptuant correccions menors o traduccions. Tots els afegits enviats posteriorment a aquesta data seran marcats com a tals i separats del resum original, i només seran presentats als votants si són traduïts a les mateixes llengües que el resum original.
 3. Envieu una prova de la vostra identitat a Cary Bass (Coordinador dels voluntaris) abans del 27 de juliol del 2009. Sereu contactat privadament per un membre de l'Election Committee amb més informació sobre posteriors requisits quan us postuleu com a candidat.

Els candidats que no aconsegueixin complir amb els requeriments i terminis indicats anteriorment seran desqualificats.

Organització[edit]

Agenda[edit]

 • 1–30 de juny del 2009: fase inicial de traducció; el subcomitè coordina i promou les traduccions.
 • 6–27 de juliol del 2009: presentació de candidatures.
 • 27 de juliol del 2009: data límit per a presentar proves que confirmin la identitat (l'enviament fora de termini o la seva absència desqualificarà la candidatura).
 • 28 de juliol – 10 d'agost del 2009: eleccions.
 • 10–12 d'agost del 2009: revisió dels vots.
 • 12 d'agost del 2009: publicació de resultats.

Traductors[edit]

Per assegurar que una part representativa de la comunitat de Wikimedia pren part en aquesta elecció, és important traduir els anuncis relatius a les eleccions i les presentacions dels candidats a tantes llengües com sigui possible. Si voleu ajudar-hi, si us plau, consulteu la pàgina de traduccions creada a l'efecte.