Wikimedians of Bashkortostan User Group/Events

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to: navigation, search

English: Schedule of offline and online events, organized by Wikimedians of Bashkortostan
Russian / Русский: Расписание офлайн и онлайн-мероприятий, организуемых Викимедийцами Башкортостана
Bashkir / Башҡортса: Башҡортостан викимедиасылары ойошторған офлайн һәм онлайн саралары

Events[edit]

Date / Дата Time / Время City / Город / Ҡала Online / Онлайн Доп.информация / Details
2016-10-22/2016-10-23 Бөрйән районы,

Башкорстостан, Россия

8 participants,
Все заняты работой.jpg
including new 3, mentor ‎З. ӘЙЛЕ,

Бөрйән районының Байназар ауылында Википедия ирекмәндәре һәм Вики-өләсәйҙәр өсөн З. ӘЙЛЕ вики-дәрестәр ойошторҙо. Унда барлығы 8 кеше ҡатнашты, СәрүәрВәлимә теркәлеү үтте. Яңы ирекмәндәр башланғыс белем алһа, тәжрибәле ҺәҙиәТаңһылыуРәшиҙә Ғизәтуллина, һәм күптән түгел генә эш башлауына ҡарамаҫтан ышаныслы аҙымдар яһаусы Gajaz эске һылтанмалар, категориялар ҡуйыу, фотолар тейәү мөмкинлеге менән танышты, шулай уҡ дәрес барышында килеп тыуған һорауҙарына яуаптар алды. Бөрйән районы ирекмәндәре БашВики өләсәйҙәре брендын артабан киңәйтеү, киләсәктә Байназар ауылында Вики-клуб ойоштороу һәм йышыраҡ осрашып тороу идеяһын хупланы.

  • P.S. БашВикиҙың урындағы ирекмәндәре менән осрашыу күрһәтеүенсә, эшләргә теләктәре булған, әммә техник йәһәттән мөмкинлектәре булмаған (ноутбуктары, фотоаппараттары юҡ) категория өсөн тап ошо клуб ойоштороу һәм уларҙы бер урынға йыйып, тәжрибәле википедистарҙың дәрестәр үткәреүе отошло тип һанайым. Һәр клубты берәр ноутбук менән тәъмин итеү ысулын һәм юлын ҡарау, табыу шәп булыр ине, моғайын.
2016-10-20 Ufa / Уфа / Өфө, Башкорстостан, Россия 12 participants,
2016.10.20 WikiMeeting Ufa.jpg
including new 3, mentors Рөстәм Нурыев, ZUFAr , ‎З. ӘЙЛЕ,
Өфө ҡалаһында Башҡорт Википедияһы ирекмәндәренең сираттағы викиосрашыуы үтте. Сарала барлығы 12 кеше ҡатнашты, шул иҫәптән СәриәMarat67Эльза Сәғиҙуллина Википедияла теркәлде.
2016-10-14 Нефтекамск,

Башкорстостан, Россия

many participants, including new 1, mentor Айсар, Башҡорт Википедияһы ирекмәндәре Айсар һәм Gulfira Нефтекама ҡалаһының башҡорт телендә яҙыусы журналистары, туған тел һәм әҙәбиәт уҡытыусылары менән викиосрашыу үткәрҙе. Унда виртуаль энциклопедия, Башҡорт Википедияһы эшмәкәрлеге тураһында мәғлүмәт бирелде, был эштә ҡатнашыу мәсьәләләре тикшерелде. Сара барышында Фирзәрә Википедияла теркәлде.
2016-10-06 Нефтекамск, Башкорстостан, Россия many participants, including new 1, mentor Айсар, Нефтекамала «Башҡорт мәҙәниәте айлығы» башланыуға арналған кисәлә сығыш яһап, Айсар сараға килгән башҡорт теле һәм әҙәбиәте уҡытыусыларына, башҡорт гимназияһы уҡыусыларына Башҡорт Википедияһы һәм уның ирекмәндәре эшмәкәрлеге тураһында мәғлүмәт бирҙе, йыйылғандарҙы виртуаль энциклопедияны тулыландырыуҙа ҡатнашырға саҡырҙы. Һөҙөмтәлә 12 октябрҙә Википедияла ҡатнашыусы булып Нефтекаманан Gulfira теркәлде.
2016-10-05 Ufa / Уфа / Өфө, Башкорстостан, Россия 20 participants: mentor Зөфәр Сәлихов
Табын яҡташтар клубы1.jpg
Өфөлә «Халыҡтар дуҫлығы» йортонда «Табын» яҡташтар клубы йыйылыш үткәрҙе. Йыйылышта Зөфәр Сәлихов Башҡорт Википедияһы менән таныштырҙы. Йыйылышҡа килеүселәр википедия менән таныш булыуҙары тураһында һәм киләсәктә ҡатнашырға теләктәре булыуы тураһында белдерҙе.
2016-10-01/2016-10-02 Санкт-Петербург, Россия 3 participant from Wikimedians of Bashkortostan User Group
10-я Вики-конференция. Общий снимок.jpg
Санкт-Петербургтағы 10-сы Вики-конференцияла Башҡорт Википедияһы вәкилдәре ZUFAr, ‎З. ӘЙЛЕ, һәм Ләйсән ҡатнашты.
2016-09-23/2016-09-24 Ижевск, Удмуртская Республика, Россия 3 participant from Wikimedians of Bashkortostan User Group
Wiki-Ural2016, Ижевск 03.jpg
Ижевск ҡалаһында үткән Вики-Урал семинарында Рөстәм Нурыев, ‎З. ӘЙЛЕ, , Зөлхизә ҡатнашты.
2016-09-03/2016-09-04 Киев, Ukraine 1 participant from Wikimedians of Bashkortostan User Group
Эльза сығыш яһай
During 6th Ukrainian Wikiconference which took place in Kyiv participated 59 person from different regions of Ukraine. Also guests from Poland, Russia and USA were present. During the conference I represented my speech about “Role of Bashkir Women in Wikipedia” and “Cooperation with Mass-Media” and let to know about Bashkir volunteers’ experience. Participants focused their attention on active role of women in Bashkir Wikipedia and I was asked a number of questions as Bashkir Wikimedian Community is one of communities where women in general are more presented.
2016-09-03 13:00 UTC / 16:00 MSK / 18:00 UFA Ufa / Уфа / Өфө Башкорстостан, Россия 3 participants
Вики-осрашыу
3 сентябрь, Өфө, «Эврен» кафеһы
2016-09-02 11:00 UTC / 14:00 MSK / 16:00 UFA Ufa / Уфа / Өфө Башкорстостан, Россия 7 participants
Сираттағы вики-осрашыу
Википедия:Викиосрашыу#2 сентябрь, Өфө, Иҙел кафеһы
2016-08-26/2016-08-29 Әрмәнстан, Ереван-Дилижан 2 participants from Wikimedians of Bashkortostan User Group, Wikimedia CEE Meeting 2016
2016-08-17 04:30 UTC / 07:30 MSK / 09:30 UFA Иглин районы, Башҡортостан ~100 participants, спикер Рөстәм Нурыев Выступление на молодежном не#UfaForum-е
2016-07-15/2016-07-17 Бөрйән районы, Башҡортостан 28 participants,including 3 children. Speakers Рөстәм Нурыев, ZUFAr , Айсар, ‎З. ӘЙЛЕ, ‎Dina1965
Вики-Йәйләүҙә ҡатнашыусылар Йылҡысыҡҡан күле янында
Meeting Wiki-Yäyläü2016 «Şülgäntaş»
2016-07-10 05:00 UTC / 08:00 MSK / 10:00 UFA Нуриман районы, Башҡортостан ~85 participants, спикер Рөстәм Нурыев Этнофорум "Урал мираҫы"
2016-06-21/2016-06-26 Эзино-Ларио, Италия 2 participants from Wikimedians of Bashkortostan User Group, Викимания 2016
2016-05-20 11:00 UTC / 14:00 MSK / 16:00 UFA Ufa / Уфа / Өфө 12 participants,
Сираттағы вики-осрашыу. Өфө, 20 май 2016 йыл. Башҡорт вики ҡатын-ҡыҙҙары
wiki-training and wiki-meeting
2016-05-11 14:00 UTC / 17:00 MSK / 19:00 UFA Ufa / Уфа / Өфө 13 participants: mentors/наставники - Гүзәл Вильданова, Рөстәм Нурыев, Зөфәр Сәлихов
11-05-2016, WikiMttting Ufa 16.jpg
meeting with youth
2016-05-11 12:00 UTC / 15:00 MSK / 17:00 UFA Ufa / Уфа / Өфө Awarding medals Zufar Salikhov
Зуфар Салихов 01.jpg
Participation Рөстәм Нурыев and Zufar Salikhov (Саган) in the meeting of the Commission on Information Policy of the Executive Committee of the World Kurultai of Bashkirs.
2016-05-06/2016-05-09 Петрозаводск, Карелия The workshop involved a member of Wikimedia of Bashkortostan User Group Айсар
Finno-Ugric wikiseminar 2016 (2016-05-07) 77.JPG
Финно-угорский вики-семинар 2016
2016-04-25 11:00 UTC / 16:00 MSK / 18:00 UFA Sterlitamak / Стерлитамак / Стәрлетамаҡ 20 participants, mentor/наставник Рөстәм Нурыев
ШМЖ 25-04-16 007.JPG
Lecture at the School of a young journalist in the city of Sterlitamak
2016-04-15 11:00 UTC / 16:00 MSK / 18:00 UFA Ufa / Уфа / Өфө 11 participants
Беҙ - берҙәм!.JPG
Башҡорт Википедияһына 11 йыл тулыу айҡанлы Өфө ҡалаһындағы «IDEL» / «ИҘЕЛ» кафеһында ирекмәндәр осрашыуы
2016-04-13 Ufa / Уфа / Өфө 13 participants: mentors/наставники - Гүзәл Вильданова, Зәйнәп Назарова, Зөфәр Сәлихов Lecture at the boarding school № 1 named Rami Garipova in Ufa
2016-03-25/2016-04-03 Yangan-Tau / Янган-Тау / Янғантау шифаханаһы 25 participants
Wiki seminar Yangantau day 4 2.JPG
Вики-семинар «Янғантау 2016»/Wiki seminar Yangantau / Отчет/Report
2016-02-15 В русских викиновостях создан раздел на башкирском языке
2016-01-23 6:00 UTC / 09:00 MSK / 11:00 UFA Ufa / Уфа / Өфө 16: mentors/наставники - 4, Invitees/приглашенные - 12
Уфа-Вики-урок-2016-январь 01.JPG
Вики-урок в центральной городской библиотеке города Уфы
2016-01-15 11:00 UTC / 14:00 MSK / 16:00 UFA Ufa / Уфа / Өфө 15 participants
BashWiki mttting Ufa2 (2016-01-15).JPG
Ufa-Вики-встреча в честь 15-летия Википедии
2015-12-05 7:00 UTC / 10:00 MSK / 12:00 UFA Ufa / Уфа / Өфө 15 participants Вики-встреча в библиотеке № 36 города Уфы
2015-11-26 10:00 UTC / 13:00 MSK / 15:00 UFA Ufa / Уфа / Өфө Presenters/Докладчики - Рөстәм Нурыев, Фирүзә Абдуллина
Viewers/Зрители - учащийся 5-го класса 136-го лицея г. Уфы
Ufa-lib 02.JPG
Вики-встреча в библиотеке № 26 города Уфы