Wikimedia Foundation elections/Board elections/2007/Endorsements/ca

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Eleccions al Consell Wikimedia 2007
OrganitzacióSuports[edit]

Introducció[edit]

L'objectiu pel qual s'exigeix als candidats rebre un mínim nombre de suports per part dels votants és el de tenir la certesa que les eleccions inclouen candidats seriosos. Ho hem de fer perquè aquestes eleccions al màxim òrgan de Wikimedia han d'estar d'acord amb la filosofia multilingüista dels seus projectes. Per aquest motiu, volem fer el possible per a traduir les presentacions de cada candidat al major nombre possible de llengües. Els qui s'encarreguen d'aquesta tasca són traductors voluntaris i només poden fer-la bé si la quantitat de candidats està limitada a una quantitat raonable.

Els requeriments d'un mínim temps de participació en algun wiki i d'una certa quantitat d'edicions ajuden a tenir certesa que les candidatures són serioses. No obstant això, el Comitè electoral no vol elevar aquests requeriments ja que algunes candidatures genuïnes podrien acabar excloses. Per això, s'ha afegit l'exigència de rebre un suport mínim. Com que el Comitè electoral pensa que el requeriment d'un suport mínim és important per al procés d'eleccions al Consell de Wikimedia, també demana que les discussions relacionades amb les signatures de suport als candidats no siguin considerades com una violació de qualsevol norma en contra d'orientar el vot als electors.

Criteris per l'aprovació de les candidatures[edit]

Tots els candidats a les eleccions hauran de rebre un mínim de 12 signatures de suport a la seva candidatura. Els criteris per a poder donar suport a algun candidat són els mateixos que per a participar en la votació final: Els candidats hauran de tenir 400 edicions en un compte registrat en algun projecte Wikimedia i la seva primera edició haurà de ser anterior a l'u de març del 2007 (antiguitat de tres mesos). Les candidatures que no rebin aquest aval de 12 suports no podran participar a la fase de votació.