Hubb för innehållspartnerskap/Helpdesk

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Content Partnerships Hub/Helpdesk and the translation is 38% complete.
Outdated translations are marked like this.
Other languages:
Hubb för innehållspartnerskap
Att förbättra Wikimediarörelsens arbete med innehållspartners

Helpdesken

När rekommendationer för rörelsens strategi Wikimedia 2030 togs fram var det många som efterfrågade inte endast ekonomiskt stöd utan snarare praktisk hjälp i att sätta igång med partnerskap. Ingen vill lägga mycket arbetstid på att utveckla nytt material för att sedan upptäcka att det redan har gjorts av någon. Och det är inte alla som vill bli utvecklare eller kommunikationsexperter. Man vill bara skapa ett nytt partnerskap eller bidra till Wikimedia med spännande innehåll.

För att kunna ge den praktiska hjälp som efterfrågas är Helpdesken en viktig del av den tematiska hubben. Hubbgruppen kommer att ge praktiskt stöd när ni försöker få till stånd ett innehållspartnerskap. Alla får höra av sig. Vi är särskilt intresserade av att samarbeta med lokala gemenskapen i det Globala Syd samt med Wikimediaorganisationer som är under utveckling.

Arbetet är reaktivt, det vill säga det svarar på era behov. Om arbetsgruppen inte kan besvara alla frågor kommer ni introduceras till andra experter inom Wikimediarörelsen. Alternativt kommer ert problem läggas till på listan över saker att göra, med förhoppning om att det kan åtgärdas i framtiden.

Just nu genomför vi en första pilotversion av helpdesken. Hör gärna av er till helpdesk(_AT_)wikimedia.se.

Why a helpdesk?

During the development of the 2030 strategic recommendations many people asked not only about financial support, but also practical help to get started to carry out partnerships. The helpdesk aims to provide that practical help, and to lower the barriers for all affiliates within the Wikimedia Movement who want to start working with content partnerships – no matter where they are on the journey.