Jump to content

Coolest Tool Award

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Coolest Tool Award and the translation is 100% complete.
unframed
unframed

Wiki gemeenschappen over de hele wereld hebben verschillende use-cases en technische behoeften. Vrijwilligers die zich bezighouden met het ontwikkelen van een project, zijn vaak de eerste die deze zaken tegenkomen en aanpakken. Ze experimenteren met nieuwe ideeën, bouwen lokale en wereldwijde oplossingen en verbeteren de ervaring in onze software.

Er zijn ongelooflijk veel geweldige hulpmiddelen.

Het is goed om hulpmiddelen bekender in de gemeenschap te maken!

Coolest Tool Award 2024

De vijfde editie van de Coolest Tool Award keert voor het eerst sinds 2019 terug met een persoonlijk evenement! De winnaars worden op Wikimania 2024 bekend gemaakt.

De oproep tot het indienen van nominaties is nu gesloten. Hartelijk dank voor uw ideeën en aanbeveling(en)!

Het evenement wordt georganiseerd en geselecteerd door de Coolest Tool Academy. De leden van de editie 2024 zijn: Gbemisola Esho, Joris Quarshie, Doğu Abaris, Tricia Burmeister, Mike Peel, Will Kent, Leon Ziemba, Tamsin Braisher, Seyram Komla Sapaty, Onyinyechi Onifade, and Deb Tankersley

Hoe werkt het?

unframed
unframed

Coolest Tool Academy

De wedstrijd wordt georganiseerd en geselecteerd door de Coolest Tool Academy. Deze groep wordt geselecteerd op basis van een verscheidenheid aan criteria die continuïteit garanderen (maximaal 2 plaatsen ten opzichte van voorgaande jaren), winnaars van vorig jaar, mix van redacteuren / ontwikkelaars / medewerkers van de Wikimedia Foundation, mix van geografie en talen. Dit wordt gedaan om vooringenomenheid te minimaliseren. Mensen die geïnteresseerd zijn in het organiseren van de Coolest Tool Award in de volgende editie worden uitgenodigd om contact met ons op te nemen. :-)

Nominatieproces

Het nominatieproces is 3-4 weken open, zodat mensen tijd hebben om nominaties voor hun favoriete hulpmiddelen in te dienen.

U kunt meerdere hulpmiddelen nomineren en u wordt aangemoedigd om dat te doen! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd, de Academy heeft uw hulp nodig om alle geweldige hulpmiddelen in het ecosysteem te leren kennen.

Wat is een hulpmiddel?

Een hulpmiddel is een stukje software in het Wikimedia-ecosysteem dat nuttig is vanuit uw perspectief. Enkele voorbeelden van hulpmiddelen zijn: gadgets, MediaWiki extensies, websites en webservices, API's, mobiele applicaties, desktop applicaties, bots, PAWS notebooks, gebruikersscripts, enz.

Het belangrijkste is om het werk van de technische gemeenschap onder de aandacht te brengen, ongeacht de vorm die het hulpmiddel aanneemt :-)

Selectieproces

Nadat het nominatieproces is afgelopen, komt de Academy samen om de inzendingen en het selectieproces te bespreken, vervolgens bekijken ze individueel de genomineerde hulpmiddelen, en ten slotte is er een laatste vergadering waar de Academy opnieuw bijeenkomt en de nominaties bespreekt om uiteindelijk de prijzen in verschillende categorieën toe te wijzen.

Prijsceremonie

De bekroonde projecten worden in een speciale ceronomie bekendgemaakt. Afhankelijk van de situatie, ofwel in co-locatie met een bestaande gelegenheid, of indien dit niet mogelijk is, in een virtueel evenement.

Eerdere edities

De volledige lijst van winnaars van alle jaren: Coolest Tool Award/Full history.

Bronnen