Grants:Start/Mål

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Grants:Start/Goals and the translation is 80% complete.
Outdated translations are marked like this.
Utforsk stipendprosessen Involver deg Lær mer

Vi fremmer prosjekter som gjør det mulig å nå Wikimedia-bevegelsens mål om å spre deltakelse i fri kultur på tvers av språk, kjønn og geografi. Vi søker muligheter for vekst blant underrepresenterte grupper, mindre og nyere Wikimedia-prosjekter, og samfunn i u-land. Vi fokuserer på å gi individer i slike samfunn de verktøyene de trenger for å lykkes.

Vi støtter mangfold

Kartlegging av mangfold under Wikimedias Diversity Conference 2013.

Vi mener at et mangfold av perspektiver er avgjørende for å øke kvaliteten til de frie kunnskapsressurene bevegelsen vår tilbyr. Stipender kan være et kraftig verktøy til å fremme veksten av nye prosjekter, å støtte deltakelsen til nye wikimedianere fra flere land og kulturer, og å øke mangfoldet blant bidragsyterne innen større prosjekter og i områder med etablerte brukerbaser.

Vårt [[$wm-annual|fokus i 20149] er å utvikle og utføre en innovativ stripendstrategi som fremmer veksten blant de med færre ressurser og blant underrepresenterte regioner, språk og felleskap i bevegelsen vår, spesielt i u-land. Vi vil også tilrettelegge opprettelsen av en strategi for å minske den store forskjellen mellom antall menn og kvinner på prosjektene, blant annet ved hjelp av stipender.

Vi styrker enkeltpersonene

Stipendmottaker Jake Orlowitz (Bruker:Ocaasi) diskuterer strategier for hvordan man kan engasjere nye brukere med spillifisering.

Wikipedia- og Wikimedia-bevegelsen har vist verden hva individer kan utrette. Stipendprogrammene til WMF følger våre prosjekters tradisjon om å styrke enkeltpersonene og hjelpe dem til å samarbeide om å bidra positivt til å få til noe større. Vi gir stipendiatene ansvaret for å designe og lede sine egne prosjekter, mens vi gir dem ressursene de trenger for at disse prosjektene skal lykkes.

Individuelle stipend gir individuelle wikimedianere penger og veiledning til å prøve ut ideene sine for å engasjere nye bidragsytere og få fram nye måter å bidra på. Prosjekt- og begivenhetsstipender støtter begivenheter og initiativer som styrker lokale fellesskap og øker rekkevidden til verdiene om fri kultur og fritt innhold. Reise- og deltakelsesstipender lar bidragsytere spre bevissthet og søke ny kunnskap ved begivenheter hos likesinnede organisasjoner utenfor Wikimedia-bevegelsen. Årsplanstipender støtter initiativer som fremmer individuelt lederskap og støtter frivillige i Wikimedia Foundations tilknyttede organisasjoner.