Jump to content

Movement Charter/Community Consultation/Announcement/Ask Me Anything Sessions

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Movement Charter/Community Consultation/Announcement/Ask Me Anything Sessions and the translation is 100% complete.

Позив за учешће у сесијама „Питај ме било шта о Повељи покрета“

Ова порука је преведена на друге језике и доступна је на страници Мета-вики.

Здраво свима,

Током самита Викимедије 2022. године, Комитет за израду Повеље покрета (МЦДЦ) представио је први нацрт Повеље покрета, дајући увид у правац њеног будућег рада, као и саму Повељу. МЦДЦ је затим интегрисао почетне повратне информације прикупљене током Самита. Пре него што настави са писањем Повеље за цео Покрет, Комитет жели да разговара са члановима заједнице и прикупи повратне информације о нацртима три одељка: Преамбула, Вредности и принципи и Улоге и одговорности (изјава о намерама). Нацрти Повеље покрета биће доступни на овој Мета страници 14. новембра 2022. Период консултација широм заједнице о МЦ ће се одржати од 20. новембра до 18. децембра 2022. Сазнајте више о томе овде.

Са циљем да се осигура да људи адекватно информисани како би могли у потпуности да учествују у разговорима и буду овлашћени да дају свој став о Повељи покрета, заказане су три сесије Питај ме било шта о Повељи покрета у различитим временским зонама. Сви чланови Викимедијиног покрета позвани су да присуствују овим разговорима.Циљ је да се сазна више о Повељи покрета – њеном циљу, сврси, зашто је важна и како утиче на вашу заједницу. Чланови МЦДЦ-а ће присуствовати овим сесијама како би одговорили на ваша питања и чули повратне информације заједнице.

Сесије „Питај ме било шта“ обухватају заједнице из различитих временских зона. Снима се само презентација сесије која се након завршетка састанка дели, али нема снимања самог тока дискусије. Испод је листа планираних догађаја:

  • Азија/Пацифик: 4. новембар 2022. у 09:00 УТЦ (ваше локално време). Доступан је превод на кинески и јапански.
  • Европа/МЕНА/Подсахарска Африка: 12. новембар 2022. у 15:00 УТЦ (ваше локално време). Доступан је превод на арапски, француски и руски.
  • Северна и Јужна Америка/Западна Европа: 12. новембар 2022. у 15:00 УТЦ (ваше локално време). Доступан је превод на шпански и португалски.

На Мета страници ћете наћи више детаља; Zoom линкови ће бити постављени 48 сати пре почетка састанка.

Позив за амбасадоре Повеље покрета

Појединци или групе из свих заједница који желе да помогну да се укључе и започну разговоре у својим заједницама о Повељи покрета се подстичу да постану амбасадори Повеље покрета (МЦ Амбасадори). Амбасадори ће обављати сопствене активности и добијати финансијску подршку за омогућавање разговора на свом језику. Регионални фасилитатори из тима за Стратегију и управљање покретом су на располагању да подрже оне који желе да поднесу пријаве за доделу грантова за МЦ Амбасадоре. Ако сте заинтересовани, пријавите се овде. Ако имате конкретна питања, обратите се МСГ тиму путем е-поште: strategy2030@wikimedia.org или на Форуму стратегије покрета.

Хвала вам на издвојеном времену и учествовању!

У име Комитета за израду Повеље покрета