Повелба на Движењето/Нацртна комисија/Избори

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Movement Charter/Drafting Committee/Elections and the translation is 100% complete.

Оваа страница е посветена на Нацртната комисија за Повелбата на Движењето. Погледајте го списокот на кандидати и нивните изјаи. Можете да се послужите и со избирачкиот компас за да видите чии ставови се највеќе се совпаѓаат со вашите.

Candidate appointment information

Првичната Нацртна комисија за Повелбата на Движењето ќе се состои од 15 члена, поставени на следниов начин:

Упатство за изборите

Гласањето има за цел да избере 7 члена на Нацртната комисија за Повелбата на Движењето и 2 заменици. Можете да оцените било колку кандидати. Важен е редоследот на оценките (рангот).

Важно е и да се оценат повеќе кандидати. Можете да гласате за само еден од нив, но подобро е да оцените барем 7. Вашиот глас сепак може да го промени исходот на изборите ако оцените повеќе од 7 кандидати.

Најпрактичен начин на гласање е:

  • Дајте им оценки на 7-те кандидати што сакате да успеат.
  • Додајте и други кандидати кои ви се допаѓаат, како на пр. уште 7.
  • Ако надминете 15 кандидати, веројатноста да влијаете на конечниот исход е мала. Ако сакате, прескокнете го останатото.

ГЛАСАЈТЕ ТУКА