Jump to content

Movement Strategy and Governance/Newsletter/5/Global message/hr

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Movement Strategy and Governance/Newsletter/5/Global message and the translation is 100% complete.

Strategija i upravljanje pokretom: Vijesti - Broj 5

Strategija i upravljanje pokretom: Vijesti
Broj 5, siječanj 2022.Pročitajte bilten


Dobrodošli u peti broj Biltena vijesti Strategije i upravljanja pokretom (ranije poznato kao Vijesti o Univerzalnom kodeksu ponašanja)! Ovaj revidirani bilten objavljuje relevantne vijesti i događaje vezane uz Povelju pokreta, Univerzalni kodeks ponašanja, grantove za provedbu Strategije pokreta, izbore za Odbor povjerenika i druge teme relevantne za Strategiju i upravljanje pokretom (MSG).

Ovaj bilten će se distribuirati tromjesečno, dok će se pretplatnicima omogućiti češća ažuriranja, tjedno ili dvotjedno. Ne zaboravite se ovdje pretplatiti ako želite primati ova ažuriranja.

  • Poziv za povratnim informacijama o Izborima za Odbor povjerenika - Pozivamo vas da date svoje mišljenje o nadolazećim izborima za Upravni odbor WMF-a. Ovaj poziv za povratne informacije objavljen je 10. siječnja 2022. i bit će zaključen 16. veljače 2022. (nastavite čitati)
  • Ratifikacija Univerzalnog kodeksa ponašanja - 2021. godine WMF je pitala zajednice o tome kako provesti tekst politike Univerzalnog kodeksa ponašanja. Revidirani nacrt smjernica za provedbu trebao bi biti spreman za glasovanje u zajednici u ožujku. (nastavite čitati)
  • Grantovi za provedbu strategije pokreta - Dok nastavljamo s razmatranjem nekoliko zanimljivih prijedloga, potičemo i pozdravljamo više prijedloga i ideja koje ciljaju na određenu inicijativu iz preporuka Strategije pokreta. (nastavite čitati)
  • Novi smjer za bilten - Kako UCoC bilten prelazi u MSG bilten, pridružite se timu za fasilitaciju u osmišljavanju i odlučivanju o novim smjerovima za ovaj bilten. (nastavite čitati)
  • Diff blogovi - Provjerite najnovije publikacije o MSG-u na Wikimediji Diff (nastavite čitati)