Jump to content

Movement Strategy and Governance/Newsletter/5/Global message/sr

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Movement Strategy and Governance/Newsletter/5/Global message and the translation is 100% complete.

Strategija i upravljanje pokretom: Vesti - Broj 5

Strategija i upravljanje pokretom: Vesti
Broj 5, januar 2022Pročitajte ceo bilten


Dobrodošli u peto izdanje biltena vesti Strategije i upravljanja pokretom (ranije poznato kao Vesti o Univerzalnom kodeksu ponašanja)! Ovaj preuređeni bilten objavljuje relevantne vesti i događaje koji se tiču Povelje pokreta, Univerzalnog kodeksa ponašanja, grantova za implementaciju Strategije pokreta, izborima za Odbor poverenika i drugim temama važnim za Strategiju i upravljanje pokretom (MSG).

Ovaj bilten će se distribuirati kvartalno, dok će se pretplatnicima dostavljati češća ažuriranja, sedmično ili dvonedeljno. Ne zaboravite da se pretplatite ovde ako želite da primate ova ažuriranja.

  • Poziv za povratnim informacijama o izborima za Odbor poverenika - Pozivamo vas da date svoje mišljenje o predstojećim izborima za Upravni odbor Fondacije Vikimedija. Ovaj poziv je objavljen 10. januara 2022. i biće zaključen 16. februara 2022. (nastavi)
  • Ratifikacija Univerzalnog kodeksa ponašanja - 2021. godine, Fondacija je zajednicama postavila pitanje kako sprovesti u delo tekst politike Univerzalnog kodeksa ponašanja. Revidirani nacrt smernica za sprovođenje trebalo bi da bude spreman za glasanje u zajednici u martu. (nastavi)
  • Grantovi za implementaciju Strategije pokreta - Dok nastavljamo da razmatramo nekoliko zanimljivih predloga, ohrabrujemo i pozdravljamo druge predloge i ideje koje ciljaju na konkretnu inicijativu iz preporuka Strategije pokreta. (nastavi)
  • Novi pravac za Bilten - Kako se Bilten novosti o Univerzalnom kodeksu ponašanja pretvara u MSG bilten, pridružite se timu facilitatora u osmišljavanju i odlučivanju o novim pravcima za ovaj bilten. (nastavi)
  • Diff blogovi - Pogledajte najnovije publikacije o MSG na stranici Wikimedia Diff. (nastavi)