Jump to content

Stewards/Confirm/Introduction16/nl

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Stewards/Confirm/Introduction16 and the translation is 100% complete.

De herbevestiging van 2016–17 zal beginnen op 8 februari en eindigen op 27 februari.

De stewardverkiezingen van 2016–17 zijn een goed moment om na te gaan of we nog steeds tevreden zijn over de huidige stewards. Om dat proces zo soepel mogelijk te laten verlopen vind je hieronder hoe deze herbevesting is georganiseerd.

Meld je aan met een actieve account vóór 1 februari 2016 om opmerkingen te geven. Tijdens de verkiezingen van 2016 kun je aangeven of je ontevreden bent over een van de hieronder genoemde stewards. Geef daarbij ook aan waarom dat zo is. Je kunt bijvoorbeeld inactiviteit of slecht gedrag noemen.

Na afloop van de verkiezingen worden stewards (inclusief de net verkozen) verzocht om voor elke steward die herbevestigd moest worden, de opmerkingen bij de herbevestigingen te bekijken en op Talk:Stewards/Confirm/2016 hun zicht op het resultaat te geven (consensus voor bevestiging of niet enz.). Uiteraard zijn ze niet verplicht dit voor elke kandidaat te doen en zullen ze met name voorzichtig zijn bij wie ze in de herbevestiging een sterke mening hebben geuit. Opmerkingen van niet-stewards zijn welkom buiten het kopje "Final Decision", met inachtneming van de gebruikelijke hoffelijkheidsrichtlijnen. Discussies omtrent herbevestigingen zullen gedurende één week na de benoeming van de nieuw verkozen stewards plaatsvinden. Dit kan verlengd worden naar twee weken voor een of meerdere herbevestigingen wanneer de Verkiezingscommissie verdere input nodig acht. De Verkiezingscommissie zal deze discussies sluiten en het resultaat implementeren (wat ook betekent beslissingen nemen voor moeilijke/onduidelijke gevallen).

Alle stewards die vóór februari 2016 verkozen werden zullen deze procedure doorlopen.

Zie ook: