Jump to content

Strategi / Wikimedia-rörelse / 2017 / Cykel 1

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Strategy/Wikimedia movement/2017/Cycle 1 and the translation is 100% complete.

Steg 1: Lär dig mer innan du börjar

Strategi-genomgång

Detta dokument ger en inledande översikt över potentiella ämnen som kan komma över olika strategiska samtal när det gäller vår rörelse och framtid. Den kommer att uppdateras och förbättras, eftersom bättre information kommer fram från forskning och diskussioner. Här kan du lära dig mer om:

  • Kommande trender om befolkning, utbildning och teknik
  • Vår rörelse och ekosystem: vem vi är idag
  • Hur vi utvecklas som en rörelse (trender i bidrag, innehåll och läsare)

Steg 2: Diskutera vår framtid

En stor fråga

Målet vi har som en rörelse är att identifiera en riktning som anpassar och inspirerar oss alla på vår väg till 2030. Det kommer att hjälpa oss att bättre organisera och prioritera våra aktiviteter över hela rörelsen, och det kommer att vara tillräckligt flexibel att det kommer fortsätta gälla över en lång tid framåt.

Den stora frågan som vi försöker besvara är:

Vad vill vi skapa eller åstadkomma tillsammans under de kommande 15 åren?

Dela dina tankar på Meta-Wiki

Läs och kommentera vad andra tänker

Delta i en diskussion inom en annan grupp eller gemenskap

Du kan också:

Dela dina tankar i en privat undersökning (Frågor på engelska)
Denna undersökning är värd för en tredjeparts tjänst. För information om integritet och datahantering, se undersökningen sekretesspolicy

Nästa steg: Syntes och cykler av diskussion

Sammanfattningar och delning av information

Diskussionerna sammanfattas kontinuerligt och sorteras efter ämne. De viktigaste diskussionspunkterna kommer att delas över wikis för att göra det lättare att veta vad andra tänker över rörelsen.


Tidslinje och process

Vi är för närvarande i första diskussionscykeln. Det kommer att finnas två andra cykler som du kan gå med. Under de närmaste cyklerna kommer vi att försöka konvergera i riktning och fokusområden i augusti 2017.