Jump to content

Стратегия/Уикимедианско движение/2017/Цикъл 2/Обхват/Ръководство за разговори

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Strategy/Wikimedia movement/2017/Cycle 2/Reach/Conversation guide and the translation is 100% complete.

Искате ли да включите локални партньори, институции или експерти в нашия диалог за бъдещето на Уикимедия? По-долу има повече насоки за това как да се провеждат "лични" разговори с хора, които притежават ценен опит, но все още не са имали възможност да се включат в разговора.

Въведение и предистория

Благодарете на Вашия местен експерт/ партньор за отделеното време и споделете основната информация за това защо питате за неговата гледна точка. Ето един примерен сценарий:

  • Уикимедия организира глобален диалог, за да определи бъдещата си роля в света и да разработи съвместна стратегия за изпълнението й. Разговаряме с експерти/ партньори като Вас, за да разширим нашата гледна точка за важните тенденции и ключовите възможности за нас.
  • Уикимедия е движение за споделяне на свободното знание с всеки човек на планетата. Днес ние работим за тази визия, като подкрепяме Уикипедия и други свободни проекти за знания, с помощта на близо 100 000 доброволци на 290 езика по целия свят.
  • Ще съставим доклад от тези разговори и ще го споделим с други членове на уикимедианската общност. Няма да ви цитираме директно без Ваше разрешение. Това приемливо ли е?

Въпроси

Попитайте ги за техните гледни точки относно важните тенденции и ключовите възможности за Уикимедия. Ето някои идеи:

  • Контекст: Разкажете ми повече за текущата работа, която вършите. Каква е вашата роля?
  • Тенденции: Кои са някои от тенденциите, които виждате днес и които могат да повлияят на начина, по който хората ще имат достъп, ще използват и обменят знания през следващите 5-10 години?
  • Уикипедия: Какво мислите за Уикипедия? Каква смятате, че трябва да бъде ролята на Уикипедия в света? Къде може тя да има най-голямо влияние?
  • Сътрудничество: Има ли начини, по които Уикипедия може да бъде по-полезна в работата или областта ви? Какво мислите, че бихме могли да постигнем заедно?
  • Други: Има ли нещо друго, което бихте искали да споделите?
  • Връзки: Има ли някой друг, с когото мислите, че трябва да говорим за това? Бихте ли искали да ни свържете?

Не забравяйте отново да им благодарите за отделеното време.

Резюме: Попълнете тази форма с кратко резюме на разговора.

Все още имате въпроси? Моля, използвайте беседата!