Stratégia/Wikimédia-mozgalom/2018–20/Frissítések/2019 július

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Strategy/Wikimedia movement/2018-20/Updates/July 2019 and the translation is 100% complete.

Kedves Wikimédisták!

A munkacsoportok jelenleg a közösségi megbeszéléseket elemzik, illetve a használható visszajelzéseket beépítik a javaslatokban. Következő lépésként az ötletek és koncepciók összeállításából létrejönnek a javaslatváltozások, amelyek a stratégiai irányzat eléréséhez szükséges strukturális változtatásokat tartalmazzák (melynek célja a szabad tudás teljes mozgalmának támogatása). Ezen javaslatokat augusztusban közzétesszük, hogy a mozgalom értékelhesse azokat.

A partnerszervezetek a világon mindenütt stratégiai vitahelyszíneket létesítettek, ahol a mozgalom jövőjéről szóló saját ötleteiket vázolják fel. Az itt megosztott, különböző látókörből vizsgálódó vélemények gazdagítják a munkacsoportok megbeszéléseit. A közösségi megbeszélésekbe ezen felül egy újabb módon is be lehet kapcsolódni: az online kérdőívek kitöltésével.

Wikimédia 2030 @ Wikimánia 2019

Látogasd meg a Wikimédia 2030 pultját a Wikimánián! A helyszínen a mozgalom jövőjéről fognak megbeszélések folyni; az egyes munkacsoportok képviselői nyilvános vitára invitálják a közösséget az ő véleményük hallatására, illetve az egyes javaslatvázlatok személyes átnézésére. Péntek és szombat este a főhelyszínnek számító konferenciahotelben is tartunk megbeszéléseket, ahol szórakoztatóbb dolgokat tervezünk. Jelenleg a program végső simításait végezzük; további információkat a következő hetekben teszünk közzé.

Részvétel a stratégiában a világ körül

Délkelet-Ázsiától Afrikáig és tovább: a mozgalmi stratégia a részvételre buzdításról és a jövőnkről szóló megbeszélésekről szól.

A Bangkokban megrendezett ESEAP-csúcson több mint 30, Ázsiából és Óceániából érkező közösség tag vett részt; a cél a közös jövőnk megbeszélése volt. A stratégiai vitahelyszínekre nyújtott támogatásunk során 44 pályázatot bíráltunk el pozitívan; a stratégiához kapcsolódó események voltak Kamerunban, Ugandában és Marokkóban, valamint továbbiak kerülnek megrendezésre Észtországban, Bangladesben, Venezuelában és Levantéban.

Az előbbieken felül a Kapacitásépítés (blogbejegyzés) és a Szerepek és Felelősségek munkacsoportok személyes találkozókat tartottak Szingapúrban és Utrechtben a javaslatok kidolgozása érdekében. További események is várhatóak: az Erőforrás-elosztási csoport a héten Madridban, a Közösségi egészség csapat pedig a jövő héten Ammánban fog találkozni.

Te is bármikor megoszthatod gondolataidat és ötleteidet a Metán az épp zajló közösségi megbeszélések keretében.

Légy részese a mozgalmi stratégiának kérdőivek kitöltésével

Ha névtelenül kívánsz közreműködni, vagy egyelőre nem tudsz a megbeszélésekbe bekapcsolódni, töltsd ki online kérdőíveinket.[1] Ezekben megoszthatod véleményedet a mozgalmunk struktuális felépítésével kapcsolatban, főleg a téged érintő területre koncentrálva. Mind a kilenc területhez tartozik kérdőív, és ezek több nyelven is rendelkezésre állnak.

A kérdések és a fordítások minőségének tesztelése után most arra bátorítjuk a szélesebb körű mozgalmat, hogy kapcsolódjanak be a globális megbeszélésekbe.

Elindultak a júniusi közösségi megbeszélések

Ha szeretnél ízelítőt kapni a megbeszéléseken felmerült ötletekből, véleményekből és gondolatokból, ajánljuk a júniusi jelentés elolvasását! A jelentés összefoglalja a Metán, a regionális összejöveteleken és a stratégiai kapcsolattartók által szervezett megbeszélések tartalmát is.

Ha kérdéseid vagy észrevételeid vannak, bátran lépj velünk kapcsolatba.

A legjobbakat kívánva:

Nicole

References

  1. Itt és itt.