Stratégia/Wikimédia-mozgalom/2018–20/Frissítések/2019 június

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Strategy/Wikimedia movement/2018-20/Updates/June 2019 and the translation is 100% complete.
Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎español • ‎français • ‎magyar • ‎português do Brasil • ‎العربية • ‎हिन्दी • ‎中文
Szeretnél segíteni a fordításban? Fordítsd le a hiányzó üzeneteket.


Kedves Wikimédisták!

Kilenc munkacsoportunk nyakig benne van a javaslatok kidolgozását segítő információk összegyűjtésében. A csoportok a mozgalmon belül és kívül is tanácsokat és perspektívákat gyűjtenek, és keményen dolgoznak a mozgalmi sruktúra megváltoztatásának kivitelezésén.

Ez az utolsó hét, amikor pályázhatsz stratégiai vitahelyszín létrehozására; ha szeretnél egy kicsi, a közösségeden belüli stratégiai megbeszélésekre alkalmas eseményt levezényelni, akkor május 31-ig pályázhatsz. Ebben az évben újra jelen leszünk a Wikimánián, ha szeretnél felszólalni a helyszínen, küldd be javaslatodat (részletek alább). A közösségi megbeszélések mostantól szeptemberig fognak tartani; vegyél részt te is a jövőnk alakításában!

Május 31-ig adhatod be stratégiai vitahelyszínre vonatkozó pályázatodat

A stratégiai vitahelyszínekre vonatkozó pályázat határideje a nyakunkon van. Ha a partnerszervezeteddel mélyebben is beleásnád magad a mozgalmi stratégiába, akkor május 31-ig (péntek) pályázhatsz 500 és 1500 dollár közötti összegre. Kelsi ezen a szerdán (május 29) 12:00-kor (UTC) fogadóórát tart a Zoomon, ahol még utoljára kérdezhetsz. A pályázatokkal kapcsolatos minden tudnivaló a Metán olvasható.

Gyere és vegyél részt a stratégiai megbeszélésben a Wikimánián

A mozgalmi stratégia jelen lesz a Wikimánián! A központi csapat az eseményen pultot fog üzemeltetni, ahol a munkacsoportokkal kapcsolatos munka lesz az elsődleges témakör, viszont téged is várunk. Ha a jövőnkkel kapcsolatos megjegyzésed van, kérjük, küldd el javaslatodat! Keressük a Wikimédia, a jelen és jövő szabad tudásrendszerének jövőjével kapcsolatos megbeszélések interaktív formáját; a Wikimédia stratégiai irányzatát és azt, hogy jutunk el oda; továbbá vizsgáljuk a változtatás lehetőségét az együttműködésen keresztük (a beadási határidő június elseje).

Oszd meg gondolataidat a közösségi megbeszélések március–áprilisi jelentéséről

Jelenleg a közösségi megbeszélések májusi jelentésén dolgozunk, amely a jövőnkkel kapcsolatos, a világ minden pontján zajló vitákat tartalmazza. Szeretnénk tudni, te mit szeretnél látni ezen jelentésekben; lásd az áprilisi jelentést a Metán és mondd el, mit gondolsz a tartalomról és formátumról. Jól feldolgozza a megbeszéléseket? Hiányoznak belőle nézőpontok? Véleményedet közvetlenül a Metán vagy nyelvi csoportodon (hindi, arab, mandarin, német, portugál és spanyol nyelveken) belül is megoszthatod.

A mozgalmi stratégia megbeszélései a Wikimédia-csúcson

Az év Wikimédia-csúcsa a mozgalmi stratégia döntő megbeszélése volt: a partnerszervezetek találkozhattak a munkacsoportokkal. Utóbbiak a megbeszéléseken elhangzottakat a munkájukat segítő útmutatóként használják fel. A Wikimédia-csúcs 2019-es jelentése részletes információkat nyújt arról, hogyan segítenek ezek a vélemények minket.

Ha olvasás helyett szívesebben hallanál a mozgalmi stratégiáról, elérhető a Wikimédia-csúcs áprilisi távmegbeszélésének anyaga. Tanveer Hasan, az Információ és Tudás csapat tagja kiemeli a munkacsoportok által kiemelt főbb szempontokat és eredményeket. Nagyon szépen köszönjük a csúcs szervezőinek, hogy ezek a megbeszélések lefolytatódhattak.

Ha kérdéseid vagy észrevételeid vannak a mozgalmi stratégiával kapcsolatban, bátran keress engem vagy csapatomat.

A legjobbakat kívánva:

Nicole