Training modules/Dealing with online harassment/slides/verifying-facts/he

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Training modules/Dealing with online harassment/slides/verifying-facts and the translation is 100% complete.

חקירת דיווחים: אימות עובדות

ישנם מספר צעדים נדרשים בחקירה יסודית של דיווח אודות הטרדה. זה לא מספיק פשוט להסתכל על נוסח הדיווח או על העריכות שהמדווח ציין - כמעט בכל המקרים, יש צורך בחקירה מעמיקה יותר.

הצעד הראשון שלכם במסגרת החקירה, לאחר שעניתם למדווח ואישרתם שקיבלתם את הדיווח שלו, הוא לאמת כמה שיותר מהעובדות שדווחו. זה יהיה כרוך ב:

  • מעבר על כל הקישורים לעריכות השונות המצורפות לדיווח, ואימות כי העריכות אכן תומכות בתוכן של הדיווח.
  • אימות הזהות של המדווח ו/או המוטרד: האם הוא למעשה מפעיל את חשבון המשתמש שלטענתו בבעלותו, או שהוא רק מעמיד פנים שכך הוא המצב? (הדבר עשוי להיעשות בתואנה של חשבון חד-פעמי למטרה ספציפית).
  • אימות מצב החשבון (אם רלוונטי) של המדווח: האם הוא השמיט עובדות מהותיות כלשהן, כגון סנקציות על החשבון שלו? האם יש בעיות אבטחה הקשורות לחשבון זה, כגון סיסמא שנמצאת בסיכון, שעשויות לדרוש ממכם לנקוט פעולה מידית?
  • אימות הזהות של המטריד לכאורה. היו מודעים לכך שהיו מקרים בעבר שבהם מישהו העמיד פנים שהוא אדם אחר והתנהג בצורה לא ראויה בתקווה לסבך את מי שהוא התחזה לו. ברוב המקרים לא תוכלו - או תרצו - לאמת את הזהות "בחיים האמתיים"; המטרה שלכם כאן היא לוודא שהחשבון שלטענת המדווח מבצע את ההטרדה - אכן מבצע את ההטרדה.
  • אימות סטטוס החשבון (אם רלוונטי) של הצד המטריד לכאורה: האם הוא נמצא תחת סנקציה כלשהי שעשויה להיות קשורה למקרה הזה? האם הוא חסום או מנוע מלערוך? האם נראה שחשבונו נפרץ בצורה כלשהי?