Training modules/Keeping events safe/slides/dealing-with-valid-incident-reports/he

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Training modules/Keeping events safe/slides/dealing-with-valid-incident-reports and the translation is 14% complete.
Outdated translations are marked like this.

במהלך האירוע: התמודדות עם דיווחים מוצדקים

דיווח לגיטימי על מקרה של הטרדה עשוי לדרוש מהמדווח לגייס הרבה אומץ. חשוב לזכור כי האדם שמגיע אליכם ככל הנראה חווה מגוון של רגשות שליליים. הוא עלול להרגיש פגוע, נבוך, מוטרד, מאוים, לא בטוח, מופלה לרעה או כועס. נוסף על העצה המפורטת בסעיף הקודם:

  • רשמו הערות. אתם לא צפויים לזכור כל פרט ופרט מאירוע שלא הייתם בהכרח עדים לו. תופתעו לגלות עד כמה רישום הערות עשוי להיות מועיל לצורך סקירה, במיוחד אם מארגני האירוע האחרים מעורבים אף הם בתהליך הטיפול במצב. אתם לא צריכים להתחיל ולתעד באותו הרגע שהמדווח פנה אליכם (שכן אולי תצטרכו לנקוט בצעדים מיידים ברגע שתהיו מודעים לעניין), אבל תיעוד של הדיווח בעוד הזיכרון עדיין טרי הוא דבר חשוב. זה גם עוזר לשכנע את המדווח שהדיווח שלו נלקח ברצינות.
  • הישארו רגועים, חשבו בצורה רציונלית. להיות מוצף ברגשות זה בסדר עבור המדווח, אבל לא מאוד מועיל מבחינת האדם שאמור להתמודד עם הבעיה.
  • היו מוכנים להגיב. במקרים מסוימים, ייתכן שתידרש התערבות של הצוות באופן מיידי. ייתכן שמדובר בבקשה לתמיכה נוספת, או קריאה לצוות האבטחה להתערב.
  • במצב רפואי, יש לוודא שהקורבן מקבל טיפול רפואי. אם הדיווח מגיע מאדם שנפגע באופן מיידי, ייתכן שיהיה עליכם לוודא שהוא זוכה לקבלת טיפול רפואי מתאים. אם הוא נפגע פיזית, ייתכן שיהיה צורך ללוות אותו לבית החולים הקרוב.
  • סייעו לקורבן לשקול את אופן תגובתו. בהתאם לחומרת האירוע, ייתכן שיהיה זה נכון לעזור או לעודד את הקורבן לחשוב על אפשרויות פעולה מיידיות וארוכות טווח שעשויות לסייע לו להתאושש (לדוגמה, איסוף מיידי של ראיות רפואיות במקרה של אונס, יכול לסייע במסגרת דיווח עתידי או פעולות אחרות אפשריות).