Remexiin siirtyminen

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page User:SSastry (WMF)/Switch to Remex and the translation is 100% complete.
Other languages:
English • ‎suomi • ‎svenska • ‎русский • ‎עברית

(This message is for ruwiki, svwiki, fiwiki, hewiki only at this time.)

Hei kaikille,

Heinäkuussa 2017 ilmoitimme aikomuksestamme korvata Tidy RemexHTML:llä Wikimedia-klusterissa heinäkuuhun 2018 mennessä. Voidaksemme tehdä tähän siirtymisen, tunnistimme useita wikitekstissä olevia toistuvia virheitä, jotka vaativat korjauksia. Nämä korostettiin Linter-laajennoksella korkean prioriteetin luokkien kautta.

Haluaisin kiittää nopeasta ja tärkeästä edistymisestä, jonka vapaaehtoiset tässä wikissä ovat saavuttaneet Tidy-jäsentelykirjaston korvaamisessa. Parsing-tiimin puolesta haluan kiittää kaikkia, jotka tekivät sen mahdolliseksi täällä. Suunnittelemme viimeistelevämme Tidyn käytöstä poistamisen heinäkuussa 2018, ja siirtämällä wikejä varhaisessa vaiheessa Tidystä Remexiin voimme tunnistaa kaikki hidastavat asiat, joita linter-luokitukset ja QA-testauksemme eivät tunnistaneet. Rohkaisemme asian kanssa paljon työskennelleitä suuria wikejä siirtymään pian uuteen järjestelmään: esimerkiksi italian- ja saksankielinen Wikipedia tekivät niin jo viime kuussa.

Tarkastellessamme suuren prioriteetin linter-ongelmien nykyistä tilannetta wikissäsi, uskomme että tämä wiki on valmis siirtymään Tidystä Remexiin. Jos ilmenee ongelmia (tai jos wiki pyytää sitä) niin palautamme Tidyn takaisin tunnistettuamme ongelman lähteen. Jos havaitset vääränlaisen renderöinnin, voit käyttää koodia ?action=parsermigration-edit tunnistamaan aiheuttiko ongelman Tidystä pois siirtyminen.

Ehdotamme päivää 31. tammikuuta 2018 mahdolliseksi siirtymispäiväksi. Haluamme kuulla mahdolliset huolet asiaa koskien sekä kuinka voimme auttaa tekemään tämän siirtymisen mahdollisimman sulavasti: jos sinulla on kommentoitavaa, pyydän sinua ottamaan yhteyttä tiimiin mediawiki.orgissa - siellä huomaamme ja selvitämme ne, muutoin oletamme, että tämä viesti on ymmärretty ja määräaika sopii yhteisöllesi. Kiitos!

mw:User:SSastry (WMF), 10:00, 10 January 2018 (UTC)