Jump to content

VisualEditor/Newsletter/2023/February/nl

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page VisualEditor/Newsletter/2023/February and the translation is 100% complete.

Editing news 2023 #1

Lees dit in een andere taalAbonneer u op de meertalige nieuwsbrief

Deze nieuwsbrief bevat twee belangrijke updates over het werk van het team:

  1. Het team zal de laatste hand leggen aan het toevoegen van nieuwe functies aan het Project Overlegpagina's en het implementeren.
  2. Ze beginnen aan een nieuw project, Edit check.

Project Overlegpagina's

Schermafdruk met de veranderingen in het ontwerp van de discussiepagina die nu beschikbaar zijn als beta-functies op alle Wikimedia-wiki's. Deze functies omvatten informatie over het aantal personen en opmerkingen in elke discussie.
Een aantal van de komende wijzigingen

Het team is bijna klaar met deze eerste fase van het Project Overlegpagina's. Bijna alle nieuwe functies zijn nu beschikbaar in de beta-functie voor Discussion tools.

Er wordt informatie weergegeven over hoe actief een discussie is, zoals de datum van de meest recente reactie. Binnenkort komt er een nieuwe knop "Add topic". U kunt dit uitschakelen op Special:Preferences#mw-prefsection-editing-discussion. Vertel het team wat u ervan vindt.

Dagelijks voltooiingspercentage van bewerkingen per testgroep: DiscussieHulpmiddelen (testgroep) en MobileFrontend-overlay (controlegroep)

Een A/B test voor Discussion tools op de mobiele site is afgelopen. Editors waren succesvoller met Discussion tools. Het team maakt deze functies mogelijk voor alle redacteuren op de mobiele site.

Nieuw Project: Edit Check

Het team is bezig met een project om nieuwe bewerkers van Wikipedia te helpen. Het zal mensen helpen enkele problemen te identificeren voordat ze op "Publish changes" klikken. Het eerste hulpmiddel zal mensen aanmoedigen om referenties toe te voegen wanneer ze nieuwe inhoud toevoegen. Volg die pagina voor meer informatie. U kunt deelnemen aan een telefonische vergadering op 3 maart 2023.

Whatamidoing (WMF) (talk)