Valors de la Fundació Wikimedia

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Wikimedia Foundation Values and the translation is 100% complete.

Aquesta pàgina descriu els valors de la Fundació Wikimedia. És el resultat de discussions extenses i el seu llenguatge va ser elaborat per reflectir els principals temes que van sorgir i per assegurar que els valors funcionin bé units. Per preservar aquestes qualitats, t'animem a suggerir canvis a la pàgina de discussió.

Ens esforcem per l'excel·lència

Citacions de les discussions de 2016 sobre aquest tema.

Amb salts i limitacions, així com amb ensopegades i falsos inicis, busquem contínuament millorar nosaltres mateixos, els nostres projectes, les nostres comunitats, el nostre món. Amb iniciativa i experimentació, repetim el nostre camí per fer del món un lloc millor, un espai excel·lent. Amb curiositat i humilitat, aprenem tant dels nostres errors com dels nostres èxits. Tenim l'obligació d'administrar els nostres recursos i oferir productes i serveis excepcionals.

Apreciem les nostres diferències

Citacions de les discussions de 2016 sobre aquest tema.

La suma de tot coneixement per a cada ésser humà; no podem deixar a cap persona fora. La nostra visió és més que proporcionar accés universal a totes les formes de coneixement. Es tracta de crear una cultura inclusiva. Es tracta de convidar a altres a unir-se i prosperar amb nosaltres. Es tracta d'abraçar la diversitat humana. Es tracta de dir: "Et veiem i pertanys a nosaltres".

Les nostres diferències són precioses; ens fan més intel·ligents, més forts, més humils. Equilibren els nostres prejudicis i debilitats. Obren les nostres ments. Fem millor treball quan entenem un problema des de totes les perspectives.

Encoratgem a altres a fer el que no podem i els ajudem a tenir èxit. Quan les veus estan absents, ignorades o silenciades, les busquem. Som amfitrions acollidors, veïns solidaris i aliats equitatius. No temem a la diferència. La rebem amb curiositat, alegria i esperança.

Estem junts

Citacions de les discussions de 2016 sobre aquest tema.

La col·laboració no sempre és fàcil. A vegades ens costa. Treballar junts és difícil, però val la pena. Ho fem perquè ens fa més forts. Solucionem millor els problemes junts. Perquè funcioni bé, tots hem de ser honestos, responsables i transparents entre nosaltres.

Però és encara més profund per a molts de nosaltres: trobem alegria i pertinença a la connexió humana. Estem aquí l'un per l'altre; ens donem suport mutu a través dels alts i baixos de la vida, els nostres errors, els nostres èxits. Ens desafiem els uns als altres al servei del nostre desenvolupament personal i professional.

Ens involucrem en el debat públic

Citacions de les discussions de 2016 sobre aquest tema.

Les nostres paraules tenen poder. El que diem té conseqüències. Participar en el debat públic requereix amabilitat, cura, respecte, tacte, empatia, confiança i seguretat. És clau per a obtenir, donar i rebre bona informació. Hem de crear un espai on les persones se sentin segures per expressar-se i ser escoltades. Això és cert especialment quan no hi estem d'acord. Si no entenem el que l'altre està sentint, intentem tenir la ment oberta per entendre l'origen d'aquest sentiment.

Ens esforcem per empatitzar, acceptem ni més ni menys que la cortesia.

Estem inspirats

Citacions de les discussions de 2016 sobre aquest tema.

Ens guia la visió d'un món millor. Estem assumint un gran desafiament. Reverenciem el que ha succeït abans i estem sorpresos per la feina que tenim per endavant. Ens porta esperança. Ens omple de sorpresa.

Quan estem inspirats, juguem i riem junts. No es tracta d'una gran festa, es tracta de fer espai per a noves idees i noves connexions, tot creant espais per a la creativitat. La curiositat sorgeix quan ens divertim. Està bé preguntar-se, reflexionar. No cal que ens prenguem a nosaltres mateixos massa seriosament.

Quan estem inspirats, fem un excel·lent treball.