Jump to content

Eleccions de la Fundació Wikimedia/2021/Voluntaris electorals/Eines de comunicació

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Wikimedia Foundation elections/2021/Election Volunteers/Communication Tools and the translation is 100% complete.
Voluntaris electorals de 2021
Convocatòria de voluntaris
Portada
Apunteu-vos-hi
Llista
Recursos/Guies
Equip de facilitació
This box: view · talk · edit

Vols promoure les eleccions de la Junta Directiva a la teva comunitat?
Vols saber més sobre com difondre-les?
Quines eines hi ha i per què les pots utilitzar?

Imatges pels missatges

Les imatges sempre fan que els missatges siguin més interessants. L’equip de facilitació suggereix aquestes icones de cercles elegants.

Aquests són alguns dels favorits de l'equip de facilitació:

Eines de divulgació per a anuncis

La tasca de comunicació més bàsica i essencial és donar a conèixer a la gent les eleccions, els candidats i l'oportunitat de votar. La distribució dels anuncis sobre les eleccions és molt important.

I és fàcil! Els facilitadors et proporcionaran plantilles per als anuncis. Tradueix-les als teus idiomes, modifica'n el to per a la teva comunitat i distribueix-los als teus canals. Aquesta és la importància del teu treball com a voluntari electoral.

Quins canals són bons pels anuncis? N'hi ha un munt:

Xarxes socials

Els wikimedistes estan presents a les plataformes de xarxes socials de tot el món. Les plataformes més conegudes són:

  • Telegram
  • Whatsapp
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

i molts més ... Fes un cop d'ull a quines són especialment populars a la teva comunitat. Alguns són grups per a comunitats locals o grups d'usuaris d'interès especial: llocs fantàstics per difondre notícies. Alguns són comptes individuals, gestionats per membres de la comunitat o afiliats. Pregunta'ls si estan disposats a donar suport a les eleccions publicant el teu missatge.

Llistes de correu

Les llistes de correu han tingut una importància enorme per al moviment al principi, però el seu ús ha disminuït dràsticament en els darrers anys. Alguns grups del moviment encara s'hi adhereixen: comprova si també n'hi ha a la teva comunitat i publiqueu-hi l'anunci.

Taulers d'anuncis

Si hi ha un tauler d'anuncis a la teva comunitat, col·loca-hi els esdeveniments relacionats amb les eleccions. Sempre és útil que les persones siguin conscients de la cronologia exacta de totes les coses que passen.

Publicacions en pàgines de discussió

Publicar a les pàgines de discussió dels projectes és una manera molt eficient de mantenir al dia a la gent; a més, també n'informes els vianants. En funció de la comunitat respectiva, publicar a les pàgines de discussió pot ser un assumpte sensible, si es tracta de grups d'usuaris informals, projectes i portals o pàgines de discussió d'usuaris. Assegura't que aquests missatges siguin benvinguts a la comunitat. Et recomanem que no enviïs missatges massius.

Eines editorials

Si vols discutir sobre un tema en profunditat sobre les eleccions, potser un d'aquests formats és adequat per a la teva comunitat?

Fonts com Signpost

Alguns projectes tenen una pàgina especial que s'assembla a un mitjà periodístic, com l'anglès Signpost o l'alemany Kurier. Estan formats per articles d'opinió, o informes del projecte o del Moviment. Si el teu projecte ja té aquesta pàgina, pot ser útil posar-hi una peça. Si no és així, però creus que podria ser benvingut; potser voldríeu començar-lo?

Publicacions de blog

Hi ha molts blogs en el moviment. Alguns d'ells són administrats de manera privada per membres de la comunitat, d'altres són d'afiliats. Com ho veuries preguntar-los si és possible escriure algun text per a ells? Fins i tot hi ha un blog de la Fundació Wikimedia ("Diff"), on podeu publicar els vostres coneixements. Està obert a tots els voluntaris i accessible en molts idiomes, si voleu saber-ne més: https://diff.wikimedia.org/about/, o simplement poseu-vos en contacte amb els facilitadors.

Petits vídeos

Crear vídeos és una bona manera de visualitzar la informació i presentar-la de manera fàcilment accessible i amigable. Tot i que els esforços són elevats (en cas que us interessi material de vídeo, l'equip de facilitació està preparant alguns vídeos), com veuries traduir aquests vídeos al teu idioma? En cas que t'interessi, posa't en contacte amb un facilitador.

Eines de divulgació per parlar i debatre

Tavernes

Gairebé tots els projectes tenen aquesta pàgina: un lloc on la comunitat es pot reunir, xerrar, debatre qüestions i conèixer els nous desenvolupaments. Tenen diferents noms i dissenys a tota Wikimedia: estem segurs que saps millor on es troba a la teva comunitat local... Molta gent hi participa, i la que ho llegeix encara n'és més. És una manera fantàstica de mantenir la comunitat al corrent de les coses que passen durant les eleccions i de discutir preguntes amb ells.

Converses de vídeo

Les converses de vídeo (com Google Meet o Zoom) són una gran oportunitat per contactar amb qualsevol persona interessada en un tema. Es pot iniciar fàcilment i dóna a tothom l'oportunitat de participar, fer preguntes i debatre coses de seguida. I és accessible des de qualsevol lloc, sempre que hi hagi una connexió a Internet estable. Pensa en parlar amb els membres de la comunitat d'aquesta manera, si necessites ajuda, pregunta al teu facilitador.

Trobades

La trobada en persona és un clàssic del moviment. A causa de la pandèmia, l'oportunitat de trobar-nos lamentablement és molt limitada aquests dies. A mesura que la situació millora lentament, és possible que hi hagi algunes oportunitats per conèixer-se. Durant una trobada, és possible que tinguis l'oportunitat de discutir i parlar sobre les eleccions, respondre a qualsevol pregunta i animar la gent a formar-ne part, tant votants com candidats.

Eines de divulgació per avisos

Les eines d'avís són potents i eficients, ja que són visibles per a molts membres de la comunitat d'un projecte d'un sol cop. De vegades, el seu ús és molest i impersonal, de manera que s'han de tractar amb certa cura. A més, el seu ús està restringit d'alguna manera i pot ser que siguin complexos de manejar.

SiteNotice

SiteNotice és capaç de col·locar un missatge a la part superior de qualsevol pàgina d'un determinat projecte wiki per a tots els visitants. Es pot ajustar de moltes maneres diferents. Més informació: Manual:Interface/Sitenotice

WatchlistNotice

WatchlistNotice col·loca un missatge a la part superior de la llista de seguiment dels usuaris que han iniciat la sessió.

Més informació: Wikipedia:Watchlist_notices

GeoNotice

GeoNotice és bàsicament el mateix que WatchlistNotice, però la seva aparença es limita a determinades àrees geogràfiques d'un projecte. Aquesta eina d'avís especial només està disponible a les viquipèdies en anglès i àrab. En cas que aquesta funció sigui necessària en un altre lloc, CentralNotice es pot configurar com a substitut.

Més informació: Wikipedia:Geonotice

MassMessage

MassMessage és una eina que permet als usuaris enviar missatges a una llista definida de pàgines de qualsevol quantitat de projectes wiki.

Més informació: MassMessage