Jump to content

Wikimedia Foundation seçimleri/2024/Adaylar/Kritzolina

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Wikimedia Foundation elections/2024/Candidates/Kritzolina and the translation is 100% complete.

Christel Steigenberger (Kritzolina)

Kritzolina (talk meta edits global user summary CA  AE)

Aday ayrıntıları
Christel Steigenberger (WikiConference Hindistan, Nisan 2023)
  • Kişisel:
    • İsim: Christel Steigenberger
    • Konum: Münih, Almanya
    • Diller: Almanca, İngilizce, biraz Fransızca ve İtalyanca ile çat pat olarak Yunanca, Fars ve Bengali gibi diğer diller.
  • Başyazı:
    • Kayıt tarihi: 2014
    • Etkin Vikiler: de.Wp, Commons, Wikidata
Başvurunun tamamı için toplam kelime sayısı (zorunlu + isteğe bağlı sorular) 1000 (bin) kelimedir
Yanıtlaması zorunlu sorular
Neden Wikimedia Vakfı Mütevelli Heyeti'ne adaysınız? Ne gibi bir katkınız olsun isterdiniz? Ne hakkında daha fazla bilgi edinmek istersiniz? Wikiverse'ü bir gönüllü olarak tanıyorum ve çok seviyorum. Bir Vakıf çalışanının bakış açısını deneyimledim ve bu muhtemelen üstlendiğim en tatmin edici profesyonel roldü. İnternetteki en iyi yeri keşfetme yolculuğunu biraz daha ileri götürmek ve önceki (ve devam eden) görevlerimde öğrendiğim her şeyi bir sonraki seviyeye taşımak, aynı zamanda zorlu ve ödüllendirici olarak gördüğüm bir şey. Wikiverse bana bilgi, arkadaşlık, ilham ve pek çok mutlu anı gibi pek çok harika hediye verdi. Umarım Mütevelli olarak bazı şeyleri geri verebilirim. Ancak Mütevelli olmam konusunda bana güvenirseniz, bu görevde bilgi, ilham ve daha fazlasını almayı da bekliyorum.
Lütfen Wikimedia deneyiminizi açıklayın (Wikimedia projelerine katkılar, Wikimedia kuruluşlarına veya iştiraklerine üyelikler, Wikimedia Hareketi organizatörü olarak faaliyetler veya bir Wikimedia hareketi müttefik kuruluşuna katılım gibi). Çağdaş şiir hakkında daha fazla bilgiyi platforma taşımak amacıyla 2014 yılında Almanca Vikipedi'yi düzenlemeye başladım. Kısa süre sonra perde arkasındaki topluluk ilgimi çekti ve önce yerel, sonra da uluslararası buluşmalara katıldım. Orada o kadar çok harika şey öğrendim ve o kadar çok harika insanla tanıştım ki, daha fazla ve daha farklı şekillerde katkıda bulunmak istedim. Yaklaşık 3,5 yıl boyunca de.WP'de hizmetlilik yaptım. Orada davranışla ilgili topluluk tartışmalarında çok aktif bir rol aldım. de.WP için Tunus'taki arkeolojik site'den mutfak aleti'ne kadar çeşitli konularda içerik oluşturdum. Ana odağım yavaş yavaş edebi konulardan kadınların ve marjinal gruplardan insanların biyografilerine kaydı. Bugün de.WP'de cinsiyet eşitliğini geliştirmek isteyen bir grup kadın olan FemNetz'in bir parçasıyım. Ayrıca diğer Vikiprojeleri ve diğer Viki dili sürümlerini keşfetmeye başladım ve Commons'a olan sevgimi keşfettim. Bugün işimin çoğunu bu proje üzerinde yapıyorum. Kendi resimlerimi yüklemekten, resim bağışlarının ve uluslararası kampanyalarla yüklenen resimlerin kategorize edilmesine yardımcı olmaya, Öne Çıkan Resimler sürecine ve Fotoğraf Mücadelelerine katılmaya kadar. Şu anda projede 102.000'den fazla düzenleme yapmış durumdayım.

Önce Güven ve Güvenlik Ekibi üyesi, daha sonra da Topluluk Geliştirme Ekibi üyesi olarak profesyonel görevlerimle de Hareket'e katkıda bulundum. Bu çalışma bana, dış güçlerin görmekten hoşlanmadığı Vikipedi'ye iyi niyetli katkılarımız sonucunda bazılarımızın karşılaşmak zorunda kaldığı zorluklar ve bazen de tehlikeler hakkında derin bilgiler verdi. Ayrıca, özellikle Evrensel Davranış Kuralları için araştırma yaptığımızda, dünyanın dört bir yanındaki çok farklı toplulukların işleyişine dair ilginç bilgiler edindim. Ayrıca bu eşsiz ve sevilen yabancı kimseler topluluğunun nasıl işbirliği yaptığı ve geliştirdiği inanılmaz başa çıkma stratejileri hakkında da çok şey öğrendim.

Sizin bakış açınıza göre, Wikimedia Vakfı önümüzdeki 5-10 yıl içinde nelere öncelik vermeli ve neden bunları en önemli öncelikler olarak görüyorsunuz? Tahakkuk eden teknik borçla başa çıkmak ve Wikiverse'ü (ve özellikle Commons'ı) teknolojik olarak geleceğe uygun hale getirmek kesinlikle yüksek bir önceliktir. Çoğu internet kullanıcısıyla iletişimimizi kaybetme tehlikesiyle karşı karşıyayız. Bir diğer yüksek öncelik ise, yapay zekânın ikna edici görüntülerle yanlış anlatıları yaymayı her geçen gün daha kolay hale getirmesi nedeniyle, sahte haber ve dezenformasyonla mücadele yeteneklerimizi daha da geliştirmektir.

Ancak benim için asıl öncelik, dünyanın dört bir yanından veya toplumda şimdiye kadar ulaşamadığımız nişlerden daha fazla katılımcı çekmek olmalıdır. Eğer güncel kalmak istiyorsak, platformumuzda başka yerlerde eksik olan bilgiye ihtiyacımız var - ve genellikle bu bilgiye sahip olan insanlar Avrupa veya Kuzey Amerika'da bulunmuyor. Eğer bulunuyorlarsa bile, bu kişiler topluluğun tipik demografisinde yer almıyor. Bununla birlikte, platformlarımıza katkıda bulunanları taciz, sebepsiz yasal tehditler ve benzeri tehlikelerden koruma becerimizi genişletmemiz gerekiyor. Bu nedenle Vakfın insan hakları konusunda yetkinliklerini daha da geliştirmek benim için öncelikler listesinde üst sıralarda yer alıyor.

Optional questions - Professional Experience, Skills and Education
Please describe your experience with governing bodies of organizations (nonprofit or for-profit), mentioning the scope of your responsibilities, as well as the complexity of the organization (in terms of scale of operations, budget, number of people involved, or other meaningful measures) and the size of the board or body. I have been on the boards of several smallish non-profit organizations in the social and artistic field. These range from an org that runs a training institution for Systemic Therapy and employs around 20 people (some of them as contractors), where I sat on the board during a time of significant change, to a purely volunteer run literary org where I hold financial responsibility for more than 20 years now.
Please describe your professional career experience. For most of my life I worked in the social field, centering on individual clients with complex problems using a systemic approach. I held some leadership positions in this field including the management of a large day care center for children with cognitive disabilities. For six years I worked for the Wikimedia Foundation in the Trust&Safety and the Community Development Teams. In this role I supported the committees that developed the UCoC and its implementation guidelines.
Please briefly describe 3 situations that show how you tackled, or advised others on, a complex problem in an organization. How did you work with others to address the situations?
Please describe your educational background, including degrees, certificates, and courses of study finished, and their relevance to board work. Diploma in Social Work, Certificates in Systemic Counseling, Trauma Counseling, Psychosocial Supporter during Legal Proceedings and Project Management (PRINCE2 and Scrum)
Please add any relevant links describing your professional background, experience, profile (such as LinkedIn, staff page, etc.).
Optional questions - Leadership Experience
Please describe ways in which you have helped to form a bridge between multiple communities (such as by working on projects outside your home wiki, or working on a collaboration between multiple affiliates).
Can you describe a policy, on wiki or off, that you helped to create or change? What did you learn from this experience?
How have you been able to empower people to make their voices heard? In my professional capacity working for WMF I made sure to invite volunteers from different communities and diverse demographics to all discussions, research projects and consultations I was part of. And not only to formally invite them, but to really bring them in and to make space for them. I actually often was the person other WMF staff members turned to for advice on how to reach out to those voices that are not always heard. The most impactful thing I did in this capacity was probably making sure Maggie Dennis had a diverse and qualified candidate pool to choose from for the committees that wrote the UCoC and its enforcement guidelines.

I mentored a number of younger colleagues at WMF as well as at other workplaces. I often got the feedback that my advice helped them a lot to settle in their roles and to make important steps in their careers. Some of them brought grievances to my attention that they were not sure how to adress - among them a few serious problems with discrimination. In most cases I was able to connect them to the appropriate channels with some good advice on how to talk about these issues. This usually resulted in their perspective being heard and changes for the better being implemented.

Speaking a bit more generally, I am known for always listening carefully, stepping back to make space for other voices and passing the microphone to those who have not had their say. For people who are not comfortable holding the microphone themselves, I have been quite successful in finding other means of communication, like written text, or conveying their opinion in a smaller setting.

Sometimes in professional situations, there are personality conflicts. Explain how you remain productive even with personality conflicts. With patience, with joy in what I do and with love I can remain productive.
Optional questions - Strategic Thinking
Where do you see the need for greater diversity in the Wikimedia Foundation Board of Trustees or within the movement? What steps would you take to improve diversity on the Board or within the movement? What steps would you recommend the Board take to improve diversity? I am very happy the board of Trustee does well with gender diversity. I was also happy to have worked for the Foundation as part of the most diverse work force I ever experienced. Still, I see all the places that are not filled, I hear voices that are not represented. I see some communities that lack diversity. And I know about voices neither me nor others in the movement can hear. We need the knowledge of these voices, their wisdom and their skills. We need to make room for them, amplify those we hear and strain to listen to more of them. We need to realize we need them and then work to let them know about our need. Wikimedia needs diversity like Wikimedians need oxygen. Let's get more of it!
Doğrulama Onaylama seçim komitesi ya da Wikimedia Vakfı personeli tarafından gerçekleştiriliyor.
Seçilebilirlik: Onaylı
Onaylayan: KTC (talk) 20:03, 3 June 2024 (UTC)[reply]
Kimlik: Onaylı
Onaylayan: – NahidSultan (WMF) (talk) 11:31, 29 May 2024 (UTC)[reply]