Wikimedia MKD/mk

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki


Wikimedia MKD

Macedonia
Location Macedonia
Country codeMK
Approval dateTBD
Official language(s)Macedonian
Викимедија МКД (English: Wikimedia MKD ) е непрофитна организација на википедијанци која ќе биде формирана во jануари 2024 со спојување на Споделено знаење (2014–2023) и ГЛАМ Македонија (2016–2023). Главната цел е да води проекти на Викимедија и да ги промовира вредностите на Движењето Викимедија на територијата на Македонија.

Членство[edit]

Член на организацијата може да биде секој кој сака да учествува во проектите на Викимедија МКД и потребно е да пополни апликација за членство.

Органи[edit]

Собрание на организацијата[edit]

Собранието на организацијата се состои од сите редовни членови.

Надзорен одбор[edit]

Извршен одбор[edit]

Вработени лица[edit]

Планови[edit]

Извештаи[edit]

Во медиумите[edit]

Контакт[edit]

Електронска пошта
Список на е- пошти (јавно)
Лица за контакт

Поврзано[edit]