Jump to content

Pla estratègic 2014 - 2018

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Amical Wikimedia/Strategic Plan 2014-2018 and the translation is 100% complete.

El pla estratègic d'Amical Wikimedia 2014 - 2018 s'articula al voltant de cinc prioritats que marcaran les activitats que es duran a terme, l'organització interior i les relacions de l'associació amb usuaris i altres comunitats.

5 prioritats

Aquestes cinc prioritats són:

 1. Cohesió. Cal mantenir el bon clima intern d'Amical i els forts vincles amb els editors dels projectes, de manera que el creixement de l'organització no faci perdre el vessant personal de compromís voluntari i valors compartits.
 2. Discurs. Volem difondre la manera de fer d'Amical, tenir un discurs que ens ajudi a estructurar i justificar el que fem i que al mateix temps millori el sentiment de pertinença de totes les persones implicades en els projectes.
 3. Contingut. L'objectiu central de qualsevol activitat és millorar l'accés al coneixement i la seva lliure utilització per part de tothom mitjançant l'increment i la millora del contingut de la Viquipèdia en català i els seus projectes germans, així com difondre la cultura catalana en altres llengües.
 4. Territori. Amical Wikimedia representa socis de diferents zones catalanoparlants i als membres d'altres àrees amb simpaties cap a aquesta llengua i cultura, i és la nostra intenció ser presents a tots aquests indrets per incrementar l'equilibri territorial.
 5. Lectors. Una altra meta que ens plantegem és incrementar el nombre de lectors dels projectes Wikimedia en català, ja que molts d'ells en ser plurilingües recorren a altres versions idiomàtiques o, fins i tot, desconeixen l'existència d'aquestes iniciatives en el seu idioma.

Indicadors

En la línia de retre comptes del que fem de manera transparent, ens marquem uns indicadors de seguiment per avaluar si hem aconseguit les fites marcades en aquestes línies prioritàries i, si no és el cas, com ens quedem de lluny i què podem fer per assolir-les. Els següents indicadors d'èxit (per al 2018) són:

 1. Aconseguir que el 50% de socis d'Amical participin en alguna activitat cada any
 2. Mantenir el percentatge d'usuaris més actius de la Viquipèdia que al mateix temps són socis per sobre del 40% per tal de no perdre el lligam entre associació i comunitat d'editors
 3. Difondre públicament anualment 10 documents de referència sobre els valors i els projectes d'Amical
 4. Assolir la quantitat de 700 editors amb més de cinc edicions al mes a la Viquipèdia
 5. Arribar a tenir 750.000 articles, dels quals 2.000 amb la distinció d'Article de Qualitat
 6. Celebrar un mínim d'una activitat presencial cada any a cada zona del territori catalanoparlant.
 7. Incrementar el nombre de pàgines vistes fins als 60 milions mensuals