Ask a question/FAQ/Wikimedia Foundation/hu

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Ask a question/FAQ/Wikimedia Foundation and the translation is 100% complete.

Honnan tudhatom, hogy egy wiki az alapítványhoz tartozik-e?

Mivel a „wiki” egy általános kifejezés amelyet bárki használhat, ez gyakran félreértésekhez vezet a Wikimédia Alapítvány által üzemeltetett webhelyekkel kapcsolatban. A szoftverre is érvényes ez – bárki használhatja a szabad MediaWikit – így ezek a honlapok hasonlóak a mieinkhez. Az alapítvány által üzemeltetett weboldalak listáját itt találod.

Ha egy nem hozzánk tartozó wiki tulajdonosának kilétére vagy kíváncsi, keresd meg a honlap „Rólunk” lapját vagy indíts WHOIS-lekérdezést.

Ha olyan, nem általunk üzemeltetett wikivel találkozol, amely azt állítja, hogy a Wikimédia Alapítványhoz tartozik, köszönettel vesszük, ha ezt jelzed e-mail-címünkön (answers@wikimedia.org).

Hol tudhatok meg többet az alapítvány által kínált karrierlehetőségekről?

Köszönjük érdeklődésed!

Az elérhető állásajánlatokat itt találod. Ha valamelyik felkeltette érdeklődésed, kattints rá a részletes leírás elolvasásához; a kapcsolati információkat is ott találod. Általában a lap alján szereplő „Jelentkezz most” gombra kell kattintanod.

Ha egyik állásajánlat sem megfelelő számodra, figyeld a lapot; az új lehetőségeket azonnal feltöltjük.

Mik a Wikimédia Alapítvány főbb értékei és -nézetei?

A Wikimédia Alapítvány szerint minden ember ugyanakkora mértékben jogosult az információkhoz való hozzáféréshez. Az alapítvány hisz a hálózatsemlegességben és a szabadkultúra-mozgalomban. Az alapítvány szerint fel kell számolni a digitális szakadékot, amely a korlátozott technológiai hozzáféréssel rendelkezőket gazdaságilag és kulturálisan is elszigeteli. Hisz a magánszférához való jogban és a méltóságban. A Wikimédia Alapítvány szerint fontos a környezetvédelem és a zöld gondolkozásmód elterjesztése.

Az Alapítvány fenntartja a jogot a nem megfelelő információ törlésére. 2011 májusában a Kuratórium elfogadta a nem megfelelő információk kezelésének irányelvét, amely kimondta, hogy a „Wikimédia projektjei nem cenzúrázottak”. Azon információk kerülnek törlésre, amely megbotránkozásra adhat okot. A kuratórium által szem előtt tartott elv szerint a felhasználók felelőssége annak eldöntése, hogy mit szeretnének látni vagy milyen funkciókat szeretnének használni, de fenntartják a jogot az információk elrejtésére, viszont az információ alapvetően bárkinek elérhető.