Ask a question/FAQ/Wikimedia Foundation/ro
Cum pot să îmi dau seama dacă un „wiki” sau un alt site web vă aparține?
Deoarece „wiki” este un termen generic care poate fi folosit de oricine, uneori există confuzie cu privire la site-urile web găzduite de Fundația Wikimedia. Dincolo de aceasta, alte site-uri pot folosi software-ul MediaWiki—care este gratuit și deschis pentru oricine—și, prin urmare, arată similar proiectelor noastre. Singurele proiecte care fac parte din Fundația Wikimedia sunt cele enumerate pe pagina „Proiectele noastre”.
Dacă încercați să identificați cine deține un site web care „nu” ne aparține, poate fi necesar să căutați un link pe site care să indice că este „Despre” site sau să utilizați un instrument WHOIS.
Dacă vă întâlniți cu un site web care folosește mărcile Fundației Wikimedia sau indică că este găzduit de Fundația Wikimedia, dar care „nu” este pe listă, am aprecia să ne anunțați la answerswikimediaorg.
Cum pot afla mai multe despre oportunitățile de angajare la Wikimedia Foundation?
Vă mulțumim pentru interesul de a lucra pentru Fundația Wikimedia!
Posturile disponibile sunt listate aici. Dacă vedeți un loc de muncă care vi se potrivește, vă rugăm să faceți clic pe el pentru a citi o descriere mai completă. Informațiile despre unde să trimiteți CV-ul dvs. vor fi incluse în descriere. De obicei, există un link în partea de jos care spune „Aplicați acum”.
Dacă niciunul dintre locurile de muncă enumerate în prezent acolo nu vi se pare potrivit, vă rugăm să fiți cu ochii pe pagina respectivă. Noile locuri de muncă disponibile sunt listate acolo în mod obișnuit pe măsură ce devin disponibile.
Care sunt valorile și credințele majore ale Fundației Wikimedia?
Fundația Wikimedia consideră că toți oamenii de pretutindeni ar trebui să aibă acces egal la informații. Acceptă Network neutrality și free culture movement. Ea crede în necesitatea de a cuceri digital divide, care are ca rezultat marginalizarea economică sau culturală a persoanelor cu acces limitat la tehnologie. Respectă drepturile ființelor umane la privacy și demnitatea de bază. Fundația Wikimedia consideră, de asemenea, că mediul este important; se străduiește pentru sustenable business practici.
Fundația susține că cenzura este incompatibilă cu misiunea sa. În mai 2011, când Consiliul de administrație a adoptat rezoluția privind tratarea conținutului controversat, a afirmat că „proiectele Wikimedia nu sunt cenzurate”. Curatarea cunoștințelor pentru o comunitate internațională de toate vârstele va însemna cu siguranță afișarea de materiale pe care unii le-ar putea găsi jignitoare sau supărătoare. Consiliul a susținut principiul conform căruia utilizatorii ar trebui să poată alege ce conținut să acceseze și a încurajat gestionarea responsabilă a conținutului, astfel încât utilizatorii să se poată aștepta în mod rezonabil la ceea ce vor întâlni atunci când vizualizează o pagină sau folosesc o funcție, dar a continuat să susțină în mod explicit accesul la informatii pentru toti.