Ask a question/FAQ/Wikimedia Foundation/nl

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Ask a question/FAQ/Wikimedia Foundation and the translation is 100% complete.

Hoe weet ik of een "wiki" of een andere website van u is?

Omdat "wiki" een algemene term is die door iedereen kan worden gebruikt, is er soms verwarring over welke websites de Wikimedia Foundation host. Daarnaast kunnen andere sites MediaWiki software (die gratis en voor iedereen toegankelijk is) en daarom lijkt het op onze projecten. De enige projecten die deel uitmaken van de Wikimedia Foundation zijn de projecten die vermeld staan op de pagina "Onze projecten".

Als u probeert te achterhalen wie de eigenaar is van een website die niet van ons is, moet u mogelijk zoeken naar een link op de site die aangeeft dat deze 'Over' de site is of een WHOIS-hulpmiddel.

Mocht u een website tegenkomen die de merken van de Wikimedia Foundation gebruikt of aangeeft dat deze wordt gehost door de Wikimedia Foundation, maar die niet op de lijst staat, dan zouden we het op prijs stellen als u ons dit per answers@wikimedia.org laat weten.

Hoe kan ik meer te weten komen over vacatures bij de Wikimedia Foundation?

Bedankt voor uw interesse om voor de Wikimedia Foundation te werken!

Vacatures worden hier getoond. Als u een baan ziet die goed bij u past, klik er dan op om een volledigere beschrijving te lezen. Informatie over waar u uw cv naartoe kunt sturen, wordt opgenomen in de beschrijving. Meestal staat er onderaan een link met de tekst 'Nu toepassen'.

Als u nu geen van de werkzaamheden die er op de lijst staan, geschikt voor u lijkt, kunt u deze pagina in de gaten houden. Er worden regelmatig nieuwe vacatures vermeld.

Wat zijn de belangrijkste waarden en overtuigingen van de Wikimedia Foundation?

De Wikimedia Foundation is van mening dat alle mensen overal gelijke toegang tot informatie moeten krijgen. Het ondersteunt netwerkneutraliteit en de vrije cultuurbeweging. Het gelooft in de noodzaak om de digitale kloof te overbruggen, die resulteert in de economische of culturele marginalisering van individuen met beperkte toegang tot technologie. Het respecteert het recht van de mens op fundamentele privacy en waardigheid. De Wikimedia Foundation is ook van mening dat de omgeving belangrijk is; het streeft naar duurzaam ondernemen praktijken.

De Foundation is van mening dat censuur onverenigbaar is met haar missie. In mei 2011, toen de Board of Trustees nam zijn resolutie over het omgaan met controversiële inhoud aan, het bevestigde dat "Wikimedia-projecten niet worden gecensureerd." Het verzamelen van kennis voor een internationale gemeenschap van alle leeftijden zal zeker betekenen dat er materiaal wordt tentoongesteld dat sommigen aanstootgevend of verontrustend vinden. De Raad steunde het beginsel dat gebruikers moeten kunnen kiezen tot welke inhoud ze toegang willen hebben en moedigde het verantwoord samenstellen van inhoud aan, zodat gebruikers redelijkerwijs kunnen verwachten wat ze zullen tegenkomen bij het bekijken van een pagina of het gebruik van een functie, maar bleef zijn expliciete steun geven aan toegang tot informatie voor iedereen.