Jump to content

COVID-19/18 March 2020 - Postponing Wikimania Bangkok until 2021/nl

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page COVID-19/18 March 2020 - Postponing Wikimania Bangkok until 2021 and the translation is 100% complete.
Deze e-mail is op 18 maart 2020 naar Wikimedia-l en Wikimania-l gestuurd. Voor meer informatie en updates, zie COVID-19.

Beste mensen,

Als onderdeel van de voortdurende reactie van de Wikimedia-beweging op de COVID-19-pandemie, stellen we Wikimania Bangkok 2020 uit. Deze beslissing werd genomen met de volledige steun van het ESEAP host team en de Wikimania Commissie. Samen houden we in 2021 Wikimania in Bangkok.

We zijn vol van verdriet om jullie niet in Bangkok te zien in augustus. Wij zijn echter ervan overtuigd dat dit de best mogelijke beslissing is voor het welzijn van onze wereldgemeenschap en de volksgezondheid in het algemeen. Deze beslissing is voorgesteld door de ESEAP-organisatoren in overeenstemming met de respons van hun landen op de COVID-19 pandemie en is in overeenstemming met aanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

U heeft vast veel vragen. Wij hopen hieronder enkele van uw vragen te beantwoorden. We zullen vragen blijven beantwoorden op de pagina van Wikimania Meta-Wiki en op de groepschat van Wikimania Telegram (meer informatie hieronder).

Wat betekent het "uitstellen" van Wikimania?

We zullen in 2020 geen persoonlijke Wikimania organiseren. We verplaatsen Wikimania Bangkok naar 2021. Het ESEAP-organisatieteam zal hun werk voortzetten als een regionale samenwerking tussen affiliaties in de regio's Oost, Zuidoost en de Stille Oceaan om ons volgend jaar in Thailand te ontvangen.

Het wmania:Special:MyLanguage/Venue hotel en de locatie in Bangkok blijven hetzelfde. We hebben de data voor 2021 nog niet definitief. We zullen samenwerken met het ESEAP team en de Wikimania Stuurgroep om nieuwe data te bevestigen. Eind 2020 laten we u deze data weten.

Het goede nieuws is dat Wikimania 2021 samenvalt met het twintigste verjaardag van Wikipedia. We verwachten dat dit een echt onvergetelijke Wikimania zal zijn -- een kans om na een jaar uit elkaar de hereniging te vieren, samen met de opmerkelijke prestaties van twee decennia van vrije kennis.

Komt er een alternatief voor het persoonlijke evenement?

Er zijn geen plannen van de 2020 Wikimania-gasten om een virtueel, online evenement te organiseren. Het hosten van Wikimania is veel werk. Het ESEAP-team is toegewijd aan het organiseren van het best mogelijke persoonlijke evenement in Bangkok in 2021. Daarom zullen zij dit jaar geen virtuele Wikimania kunnen organiseren.

De Wikimania-commissie, het ESEAP-hostteam en de Wikimedia Foundation erkennen echter allemaal dat andere leden van de gemeenschap misschien geïnteresseerd zijn in het organiseren van een afgelegen, wereldwijd Wikimedia-evenement voor 2020. Hoewel de Wikimedia Foundation op dit moment niet in staat is om de organisatie van een virtuele online conferentie te leiden, erkennen we dat anderen dat wel willen.

We gaan graag in gesprek over online evenementen. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om contact op te nemen met de Wikimania Stuurgroep en de medewerkers van de Wikimania Foundation voor advies over de Wikimania 2020 Meta-Wiki pagina.

We overwegen ook voorstellen voor het verbeteren van de capaciteit van gemeenschappen om lokale virtuele bijeenkomsten te organiseren, en voor hoe we gemeenschappen kunnen ondersteunen bij het organiseren van geïmproviseerde lokale en regionale Wikimedia-evenementen zodra de pandemie voorbij is. Omdat de situatie snel verandert, werken we nog steeds aan details en zullen we de komende weken meer informatie delen.

Wat betekent dit voor de beursaanvragen?

We werken aan een plan voor het verwerken van Wikimania 2020 beursaanvragen. We zullen de komende weken meer informatie delen.

Hoe is deze beslissing tot stand gekomen?

Deze aanbeveling is gemaakt door de ESEAP-organisatoren op basis van wat we weten over de huidige COVID-19 wereldwijde gezondheidsproblemen en de huidige WHO-richtlijnen. Het besluit werd genomen samen met het ESEAP-team in overleg met de Wikimania Stuurgroep en de Wikimedia Foundation. Samen zijn wij volledig en unaniem in overeenstemming met deze beslissing.

Hoewel we oprecht verdrietig zijn dat we dit jaar niet de kans hebben om jullie allemaal te zien, staan we ook volledig achter deze beslissing in ons aller belang. Het stelt onze ESEAP community hosts in staat om zich te concentreren op de onmiddellijke behoeften van hun families, lokale Wikimedia-gemeenschappen en lokale gemeenschappen als geheel. Het is in overeenstemming met de wereldwijde richtlijnen voor de volksgezondheid en brengt de Wikimedia-beweging op één lijn als een verantwoordelijke actor ter ondersteuning van ons algemeen belang.

We willen alle vrijwilligers en gelieerde organisaties bedanken die betrokken zijn geweest bij het plannen van Wikimania. We zijn het ESEAP vooral dankbaar voor hun leiderschap, flexibiliteit en mededogen, omdat we samen hebben gewerkt om moeilijke beslissingen te nemen over dit belangrijke evenement.

Waar kan ik meer te weten komen over Wikimania 2021?

Er zijn een aantal kanalen waar Wikimania regelmatig wordt besproken en waar plannen voor 2021 worden geplaatst naarmate ze zich ontwikkelen. Wij verwelkomen alle geïnteresseerden om onze collectieve wijsheid en creativiteit samen te brengen om te bespreken wat er met Wikimania verder gaat gebeuren. U kunt deze kanalen hier vinden:

Waar kan ik meer te weten komen over COVID-19 en Wikimedia?

We kennen de Wikimedia-gemeenschap als vrijgevig en altruïstisch. Het is niet verrassend dat veel vrijwilligers hun vaardigheden en aandacht hebben toegepast op deze huidige wereldwijde pandemie. De Stichting heeft een pagina op Meta-Wiki gemaakt waar we de stappen die de Stichting en de leden van de beweging nemen en de manieren om deel te nemen kunnen delen en documenteren. Wij nodigen u uit om ons te vergezellen bij het documenteren van meer over onze collectieve reactie: https://meta.wikimedia.org/wiki/COVID-19

Dank u wel!

Onze wereld, en veel van onze levens, zijn in de afgelopen weken snel veranderd. Toch kunnen we naar de geschiedenis kijken om troost te krijgen dat crises ook vaak momenten zijn waarin mensen verschillen opzij zetten, gemeenschap en zorg prioriteit geven en manieren vinden om verbinding te maken. Het gevoel van gemeenschap en doel binnen de Wikimedia-beweging is een krachtige terugslag naar deze onzekere tijden.

Dit is een moment waarin niet alleen wat we doen, maar ook hoe we het doen, een betekenisvolle impact op de wereld zal hebben. We zijn zo dankbaar voor alles wat jullie doen om de uitdagingen van ons moment te blijven aanpakken.

Blijf alstublieft veilig en wees voorzichtig.

Katherine, namens de:

  • ESEAP Core Organizing Team
  • Wikimania Steering Committee
  • Wikimedia Foundation Events Team