Hab ESEAP

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page ESEAP Hub and the translation is 100% complete.
Pertemuan seterusnya (maya): 9 Mei 2024Quokka, maskot rasmi ESEAP

Kerjasama Serantau Asia Timur, Asia Tenggara dan Pasifik Wikimedia (ESEAP) ialah kerjasama serantau yang terdiri daripada kerakyatan & gabungan Wikimedia dari Indonesia, Taiwan, Australia, Korea, Thailand, Filipina, Malaysia, Myanmar, New Zealand, Hong Kong, Vietnam, dan Jepun. Keahlian juga termasuk kerakyatan dan komuniti Wikimedia tidak rasmi dari Brunei, Kemboja, China, Laos, Macau, Mongolia, Papua New Guinea, Singapura, Timor Leste dan negara pulau Pasifik Persekutuan Micronesia, Fiji, Kiribati, Kepulauan Marshall, Nauru, Palau, Samoa, Kepulauan Solomon, Tonga, Tuvalu, dan Vanuatu.

Hab ESEAP ialah platform untuk menggalakkan masyarakat di rantau ini untuk berkongsi pengalaman dan idea mereka dan untuk mencari peluang kerjasama dengan masyarakat lain di rantau ini. Hab ini juga akan menggalakkan masyarakat menerbitkan berita dan laporan daripada masyarakat mereka ke platform ini yang akan disepadukan ke dalam surat berita berkala untuk membantu membina pemahaman yang sama. Portal ini juga akan digunakan sebagai gerbang ke arah komunikasi yang lebih baik dengan masyarakat antarabangsa.

Hubungi

Pertanyaan umum atau pengumuman boleh dihantar ke laman perbincangan.

Pasukan Teras ESEAP mengurus Mesyuarat Agung setiap Sabtu kedua atau ketiga setiap bulan. Untuk menghubungi mereka, hubungi Exec8 atau Gnangarra.

Untuk menghubungi badan gabungan secara berasingan, rujuk Halaman Kuning.

Acara

Rencana utama: Mesyuarat Hab ESEAP