Jump to content

Echo (Notificaties)

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Echo (Notifications) and the translation is 100% complete.
Voor de MediaWiki e-mail notificatie functie, zie Helppagina over het volgen van pagina's via e-mail
Als u betrokken wilt zijn bij het helpen van meldingen, gaat u naar de portaalpagina op MediaWiki.org. Zie Notificaties voor de gebruikershandleiding.
Overzicht van het project.

Het project Notificaties (ook bekend als Echo) is een initiatief van de Wikimedia Foundation Growth Team bedoeld als uitbreiding van bestaande meldingssystemen zoals het Volglijstsysteem op Wikipedia en andere sites die MediaWiki gebruiken. Documentatie van de uitbreiding en het portaal is te vinden op Echo (Notificaties) op de MediaWiki site. Het is nog in ontwikkeling en heeft vrijwilligers nodig om het te ondersteunen en te testen. Als u eenmaal de kans hebt gehad om Notificaties te testen, vul dan deze korte enquête in en neem dan deel aan de discussie op deze overlegpagina op de Engelse Wikipedia.

Tijdlijn

Notificaties is voor het eerst uitgebracht op de Engelse Wikipedia op 30 april 2013 en vervolgens op Meta-Wiki op 25 juli 2013, na uitgebreide testen op mediawiki.org, en is sindsdien op tientallen andere Wikipedia's met veel meer geplande releases ingezet. De aanvankelijk ingezette functies omvatten:

  • Overlegpagina berichten: Wanneer er een bericht wordt achtergelaten op uw gebruikersoverlegpagina. Dit vervangt de oude tekst in een oranje balk met de tekst "U heeft een nieuw bericht van een andere gebruiker (laatste wijziging)".
  • Vermeldingen: Wanneer er gelinkt wordt naar uw gebruikerspagina, in een ondertekend bericht, op een overlegpagina of in het Project: namespace; {{U}}, {{ping}}, {{reply to}} en {{tiny ping}} (die allemaal eenvoudig links naar gebruikerspagina's maken) activeren ook meldingen
  • Pagina links: wanneer er een nieuwe link wordt gemaakt naar een pagina die u hebt gemaakt;
  • Pagina beoordelingen: Wanneer een pagina die u heeft gemaakt wordt beoordeeld;
  • Bewerking teruggedraaid: Wanneer een van uw bewerkingen ongedaan worden gemaakt;
  • Bedanken:Een klein "dank u wel" voor een bewerking;
  • Gebruikersrechten:Wanneer uw gebruikersrechten veranderen.
  • Onderwerpabonnementen: Wanneer een nieuwe ondertekende opmerking wordt toegevoegd aan een sectie waarop u zich hebt geabonneerd.

In oktober 2013 is Notifications wereldwijd uitgebracht op ongeveer 800 verschillende sites, waaronder de meeste van de resterende Wikipedia-wiki's en 'zusterprojecten'. Fabrice Florin en Keegan Peterzell beheerden het gemeenschapsbereik voor deze definitieve releases, terwijl Benny Situ doorging met de technische implementaties. Leden van de gemeenschap vinden dit hulpmiddel over het algemeen nuttig, in alle talen en regio's van de wereld. Meldingen zijn ook beschikbaar op mobiele apparaten en lijken ook op deze platforms waarde toe te voegen.

Bedankt

Bedankt (Thanks) is een experimentele functie van Notificaties waarmee redacteuren een privé bedankbericht kunnen sturen naar gebruikers die nuttige bewerkingen uitvoeren - door op een kleine 'bedankt'-link op hun geschiedenis- of diff-pagina te klikken. Men kan ook navigeren naar de speciale pagina en voer een revisie-ID-nummer in om een melding te sturen naar de gebruiker die verantwoordelijk is voor het maken van die specifieke revisie.

Het Growth team ontwikkelde deze kleine functie om productieve bijdragen aan MediaWiki-projecten aan te moedigen. Het werd op 30 mei 2013 beschikbaar gesteld op MediaWiki.org, Meta-Wiki en de Engelstalige Wikipedia, kort voordat de rest van het systeem Notificaties uitkwam.

Meer informatie