Jump to content

Eseménynaptár/névjegy

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Events calendar/about and the translation is 94% complete.
Outdated translations are marked like this.

Az Eseménynaptár egy közös naptár, amelyet bárki használhat, hogy a Wikimedia mozgalommal kapcsolatos eseményeket osszon meg. A központi naptár, amely az Eseménynaptár oldalon található tartalmazza az összes eseményt, míg minden projektoldal kilistázhatja a sajátját egy szűrőt használva.

Hogyan használandó

Először is kapcsold be a bővített lehetőségeket

Az eseménynaptár megtekinthető és használható bárki által, akár csatlakozott akár nem, de a funkcionalitása korlátozott a sablon dokumentációjában leírt lehetőségekre. Hogy a hónapok között navigálhass, vagy dinamikusan megváltoztasd az esemény nézetét vagy szűrőjét és hogy könnyen kezelhesd az eseményeket (újat vegyél fel, szerkessz vagy törölj egy már létezőt), saját common.js fájlodból kell kimásolnod két sort:

importScript( 'User:Putnik/Events-calendar-editor.js' );
importScript( 'User:Putnik/Events-calendar-navigation.js' );

Új esemény hozzáadása

Ha aktiváltad a kibővített lehetőségeket (ld. feljebb) egy gomb fog megjelenni minden naptár alatt, lehetővé téve, hogy új eseményt adj hozzá.

Ha az országod vagy városod hiányzik, add hozzá a Events calendar/parameters.json laphoz. Az új címkékre ugyanez érvényes.

Események ICalendar-ba való exportálása

Lehetséges az események egy részét iCalendar fájlformátumban exportálni egy oldal létrehozásával, mely mindössze a következőt tartalmazza: {{Events calendar|display=ical}} (szűrőt is hozzáadhatsz, lásd a sablondokumentációt). Ezután a naptárkezelődből használd az URL-t https://meta.wikimedia.org/wiki/MY_EXPORT_PAGE?action=raw&templates=expand.

Minden esemény eléréséhez már be van állítva, használd ezt az URL-t: https://meta.wikimedia.org/wiki/Events_calendar/ICalendar?action=raw&templates=expand.

Használd másik oldalon

Az eseménynaptár bármely más oldalon is használható, a hely és címke szűrők engedélyezve vannak. Például használható egy adott felhasználócsoport egy adott városban megtartandó vagy egy adott tárggyal kapcsolatos összes eseményének megmutatására. További információért ezekről a lehetőségekről olvasd el a a dokumentáció Events calendar sablonról.

Hogyan működik?

Lásd a Template:Events calendar dokumentációját.

Lásd még