Ikke vær en kuk

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
In other languages: català (ca) · Deutsch (de) · English (en) · español (es) · العربية (ar) · français (fr) · italiano (it) · norsk bokmål (nb) · polski (pl) · português (pt) · lietuvių (lt) · suomi (fi) · русский (ru) · 日本語 (ja) · فارسی (fa) · +/−
(Norwegian Bokmål) Dette er et essay. Det uttrykker meningene og ideene til enkelte wikimedianere eller Meta-Wiki-brukere, men har ikke nødvendivis stor støtte. Dette er ikke en retningslinje på Meta-Wiki, men kan være retningslinje på andre Wikimedia-prosjekter. Du er fri til å oppdatere siden om det trengs, eller skrive på diskusjonssiden for å foreslå større endringer.
Translate
Vær høflig, ikke oppfør deg som en kuk.
Dette essayet ble ikke opprettet slik at en bruker skal få lov til å kalle en annen for «kuk».

Ikke vær en kuk.[1] Hvis folk hadde overholt denne retningslinjen hadde vi ikke trengt noen andre bestemmelser når det gjelder oppførsel på Wikimedia-prosjekter. Dette er en fortsettelse av ignorer alle regler, og de fleste andre regler inneholder en referanse eller relevans til denne.

Grunnlag[edit]

«Ikke vær en kuk» er en absolutt og ukrenkelig regel, ikke bare på Wiki-prosjekter, men på alle andre steder hvor man diskuterer og drøfter med andre mennesker.

Selvom du kanskje har rett i en sak, betyr det ikke at du ikke er en kuk! Kuker kan ha fullstendig rett— allikevel vil det lille fornuftige av hva en kuk har og meddele forbli uhørt, siden ingen gidder å lytte til kuker, uansett hvor rett de måtte ha.

Hvordan håndtere kuker uten å være en kuk selv[edit]

Det å fortelle noen at de er en kuk er et klassisk kuk-trekk - særlig dersom det er sant. Det gjør den andre brukeren forbannet og reduserer sjansen for at vedkommende gidder å høre på hva du vil si.


Referanser[edit]

  1. Begrepet "kuk" blir i dette essayet brukt om personer av begge kjønn som er frekke og/eller hensynsløse.

Se også[edit]