Стратегия/Уикимедианско движение/2017/Актуализации/14 юли 2017 г. - Актуализация №21 в стратегическия процес на уикимеданското движение

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to navigation Jump to search
Other languages:

Съобщение от Катрин Мар

Това съобщение, "14 юли: Актуализация на стратегическия процес на уикимеданското движение (# 21!)", е изпратено от Катрин Мар на 14 юли 2017 г.

Здравейте!

През последните няколко месеца всички ние заедно говорим - в уики, и в лични срещи - за собствените си личностни и общностни надежди и цели за проектите и движението на Уикимедия. Но докато това се случва, членовете на стратегическия екип правят проучвания в света извън движението.

През този месец, по време на цикъл 3, споделяме това, което научихме извън движението - от читатели, експерти и партньори от инициативата "Нови гласове". Точно сега фокусът е да се гарантира, че гласовете, които обикновено не са част от нашите стратегически дискусии, са налице и са добре представени и че ние в движението имаме възможност да видим бъдещето и помислим за начина, по който светът се променя. Една от последните ми актуализации предоставя обобщение на по-широкия контекст и цели за цикъл 3. Днес искам да споделя някои нови ресурси и материали, публикувани от нас през последните две седмици, и да отбележа, че очакваме още повече!

Среща на Фондация Уикимедия през юни за измерване на показателите. По време на срещата членовете на екипа на "Нови гласове" предоставиха общ преглед на първоначалните констатации от текущите изследователски проекти, и от салоните и събитията, проведени от партньори.

С оглед на 2030 г .: Невярна информация, проверка и пропаганда. Фондацията работи с независими консултанти, за да разбере основните тенденции, които ще засегнат бъдещето на свободното познание. Тази оценка се основава на преглед на повече от сто доклада, статии и проучвания и включва рамка за обсъждане и наблюдение на тенденциите при фалшивата информация. Моля, присъединете се към разговора в Мета-Уики или към локалното си уики през следващите няколко дни.

Дискусии с експерти относно развитието на историята на споделянето на знания. Обобщихме и публикувахме видео, стенограми и резултати от три отминали неформални събития с експерти в областите на социалната мобилизация, нововъзникващите общности и нови читатели.

Женски уикилагер 2017 г. На втория Женски уикилагер в Мексико Сити участниците обсъдиха предизвикателствата и възможностите за участие на жените в движението (встъпителното събитие се проведе в Аржентина през 2002 г. и ние сме развълнувани да видим завръщането му). Има публикувани някои отлични снимки от събитието, които да проверите, както и резюме на събитието в нашия блог.

Bene habeas (В превод от латински: “Нека това да е добре за теб”)
Катрин