Template:Spam blacklist header/hu

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Template:Spam blacklist header and the translation is 96% complete.
Outdated translations are marked like this.
Rövidítése:
WM:SPAM
WM:SBL
A kapcsolódó lap a MediaWiki Spam Blacklist kiterjesztése általi használatra szolgál, és azon reguláris kifejezéseket listázza, amelyek a Wikimédia Alapítvány (és számos más wiki) projektjeiben nem hivatkozhatóak. A listát a Meta-Wiki adminisztrátorai kézzel vagy az SBHandlerrel szerkeszthetik. A feketelistával és a feladataival kapcsolatos további információkért lásd ezt a lapot.

Javasolt bővítések
Kérjük, szolgáltass bizonyítékokat a több wikin is előforduló spamre és arra, hogy a cím legalább egy wiki helyi feketelistáján szerepel. Az egyetlen projektet érintő spamekkel kapcsolatban a helyi feketelistát kell módosítani. Ez alól kivételek a kártékony domainek és az URL-rövidítő szolgáltatások. Kérjük, kövesd ezen formátumot. A kérésedet rendszeresen ellenőrizd, ugyanis további kérdések merülhetnek fel.
Javasolt törlések
Kérjük ellenőrizd az automatikusan elutasítandó kérések listáját. Általában nem törlünk URL-eket a tulajdonos kérésére; a feketelistáról akkor kerül eltávolításra egy oldal, ha megbízható, sok szerkesztéssel rendelkező felhasználók használnák az projektjeinkben. Egy bizonyos helyen történő használatra érdemes lehet a helyi fehérlista használata – valószínűleg ez a helyzet.
Egyéb megbeszélések
Problémamegoldás és megbeszélés' – A feketelista problémái (például a reguláris kifejezésekkel kapcsolatos problémák) esetén itt tehetsz panaszt.
Megbeszélés – Megbeszélés a Meta-Wikin a feketelistával és a kapcsolódó lapokkal kapcsolatban, valamint kommunikáció a feketelistát kezelő csapattal.
#wikimedia-external-linkskapcsolódás - A feketelistával kapcsolatos koordinációhoz IRC-csatorna is rendelkezésre áll.
Fehérlisták
Nem létezik globális fehérlista, így ha egy URL-t egy bizonyos wikin szeretnél használni, akkor az adott projekt Mediawiki talk:Spam-whitelist lapján kell kérned a cím engedélyezését, és az {{edit protected}} sablon helyi megfelelőjének használatával valószínűleg fel kell hívnod a figyelmet a problémádra.

Kérjük, írd alá hozzászólásaid a ~~~~ használatával. Ezzel a neved és az időbélyeg automatikusan megjelenik, így könnyebb a beszélgetések követése.


A teljesített kéréseket az {{added}}, {{removed}} vagy {{declined}} sablonokkal látjuk el és hamar archiváljuk. A bővítések és törlések a naplóban követhetők nyomon · jelenlegi napló: 2024/05.