Jump to content

Template:StrategyButton2016/editintro/Knowledge/bg

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Template:StrategyButton2016/editintro/Knowledge and the translation is 100% complete.

Критичен въпрос

Какъв, според Вас, е най-добрият начин за Фондация Уикимедия да се адаптира към променящите се нужди за знание на читателите (кратки фрагменти, разнообразни формати, език и т.н.) и да улесни качественото съдържание?

Възможни стратегически подходи
Моля, прочетете следните подходи и ни съобщете номерата на не повече от 3 от шестте предложения, които подкрепяте най-много. Можете също така да споделите Ваша идея!

  • Първи подход: Предоставяне на лесни за използване инструменти и стимули за допринасяне на мултимедийно съдържание и текст в кратък формат, за да задоволим нуждите на мобилните потребители и потребителите, които преглеждат съдържанието набързо.
  • Втори подход: По-бързо увеличаване на съдържанието, чрез активиране на програми за партньорство за съдържание, ръководени от общността, като GLAM (галерии, библиотеки, архиви и музеи).
  • Трети подход: Увеличаване качеството и своевременността на съдържанието, като технологично подобрим способността на редакторите да създават, наблюдават и обработват съдържание.
  • Четвърти подход: Измерване и намаляване на системните полови и други пристрастия в общото съдържание по проекти.
  • Пети подход: Увеличаване покритието в ключовите езици чрез инструменти за превод и човешки процеси.
  • Шести подход: Проучване на начини за мащабиране на машинно генерирано, машинно проверяемо и машинно подпомогнато съдържание.
  • Седми подход: Вашата идея.

Моля, обърнете внимание: Не е нужно да попълвате полето Тема/Заглавка, за това ще се погрижи шаблонът.